PLATAK Migranti porazbijali stakla i ostavili nered u vikendicama na Platku

Provalili su u pet kuća za odmor na Malom Platku.

Drama s kolonama migranata koji putem prema bogatim zapadnoeuropskim državama prolaze Hrvatskim teritorijem širi se i prema Rijeci.

Konkretno, u danima velikih kiša i olujnog juga skupina migranata, kako neslužbeno saznaje Novi list, provalila je u pet kuća za odmor na Malom Platku. Pričinjena materijalna šteta nije velika, na četiri kuće razbijena su stakla kako bi mogli provaliti u kuće, a vlasnici su odmah krenuli u sanaciju štete.

Nasilno se sklonili u kuće

Ono što se da razabrati je i činjenica da su se migranti pokisli i promrzli nasilno sklonili u kuće gdje su svoju odjeću stavili na sušenje. Koncentrirali su se u jednu od pet kuća, u nju su donijeli hranu, grijalice iz susjednih kuća, kao i suhe odjeće vlasnika koju su nakon što se njihova osušila, ostavili u toj kući. Iza sebe su ostavili veliki nered, no ukradeno ili razbijeno nije mnogo toga.

Jučer su na Platku očevid obavile inspekcijske službe PU Primorsko-goranske, uzeli su neke do odbačenih azilantskih dijelova odjeće i obuće.

Vlasnici kuća za odmor su dan proveli u čišćenju i sanaciji šteta, vidno pomiješanih osjećaja – s jedne strane je razumijevanje za muke ljudi u zbjegu, ali s druge strane su i vidno uznemireni, emocionalno potreseni zbog osjećaja nesigurnosti koji je u njima stvorila ova mučna epizoda, piše Novi list.
Vijesti.hr

Foto: Kristina Štedul Favac/Pixsell

VIDEO DANA: 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari