PLAYPARK RIJEKA: Druga generacija korisnika u CERIecon programu podrške i razvoja poslovnih ideja

U utorak 27. ožujka 2018., u prostoru STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, održano je formalno primanje druge generacije korisnika u CERIecon Playpark Rijeka program

STEP RI Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, provodi besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja koji uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad, zahvaljujući CERIecon Playpark Rijeka programu.

Prva generacija CERIecon Playpark Rijeka programa uspješno se privodi kraju, a ovog je utorka druga generacija korisnika potpisala Ugovore o suradnji te kreće s programom koji traje do jeseni 2018. godine.

Formalnom primanju druge generacije korisnika prisustvovali su predstavnici Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke i STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, kao i timovi prve i druge generacije CERIecon Playpark programa. Tamara Grubiša, viša stručna suradnica za pravne poslove Odjela gradske uprave za poduzetništvo Grada Rijeke, pozdravila je sve sudionike i poželjela im sreću u šestomjesečnom programu.

Boris Golob, direktor STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, kazao je kako se kroz šestomjesečni program korisnicima CERIecon Playpark-a Rijeka pružaju aktualna i primjenjiva znanja, za lakši početak i vjerojatniji uspjeh i rast poslovanja, uz međunarodnu umreženost, koja će sudionicima omogućiti da ideju razvijaju u novim okruženjima..

Polaznicima prve generacije podijelili su iskustva stečena u CERIecon Playpark Rijeka programu, nakon čega su im uručene diplome.

Uslijedilo je potpisivanje Ugovora o suradnji za drugu generaciju CERIecon Playpark Rijeka korisnika, koji su predstavili vlastite inovativne ideje s kojima kreću u šestomjesečni program koji traje do jeseni 2018. godine.

CERIecon Playpark Rijeka program sastavni je dio projekta CERIecon, koji Središnju Europu želi učiniti konkurentnijom kroz unaprjeđenje poduzetničkih vještina. Program razvoja ideje i njezine komercijalizacije u CERIecon Playpark-u Rijeka namijenjen je pojedincima i timovima s idejom koji žele postati poduzetnici, poduzetnicima početnicima, start-up tvrtkama i mladim tvrtkama do 5 godina starosti. Besplatni šestomjesečni program podrške i razvoja poslovnih ideja CERIecon Playpark Rijeka uključuje edukacije, poslovno savjetovanje i prostor za rad.

Riječki Playpark jedan je od 7 Playpark-ova u Središnjoj Europi – srodni CERIecon Playparkovi otvoreni su i u Austriji (Beč), Njemačkoj (Stuttgart), Poljskoj (Krakow), Češkoj (Brno), Slovačkoj (Bratislava) i Italiji (Verona). Tako će, uz lokalne Playpark usluge, sudionici imati priliku dodatno razvijati ideju na petodnevnoj razmjeni u partnerskom CERIecon Playparku u Veroni, te se kvalificirati i za veliko finale koje će se održati u rujnu 2018. u Italiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari