LOKALNI IZBORI

Plenković u Rijeci i Crikvenici kako bi dao potporu Cappelliju i Rukavini

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u subotu Primorsko-goransku županiju te je uoči drugog kruga lokalnih izbora podupro kandidata HDZ-HSLS za župana Garija Cappellija (HDZ) te kandidata HDZ-HSP-HSS-HSLS za gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavinu (HDZ).

Plenković je kazao da Cappelli nudi rješenja za budućnost županije.

“Naša je Vlada u prošlim godinama veliku pozornost posvetila Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ). Ne samo da smo reformom financiranja lokalne samouprave dali više sredstava, investirali znatna sredstva za očuvanje radnih mjesta, ne samo da je ovo jedna od županija u kojoj se apsorbiraju EU sredstva i potiču ulaganja, nego smo ovdje realizirali i neke od strateških projekata”, istaknuo je.

 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Rekao je da PGŽ u Omišlju ima LNG terminal, da je baš tu Hrvatska postala sasvim novi akter na energetskoj karti svijeta i Europe te da se puno ulaže i u cestovnu infrastrukturu. “Samo u Rijeci i PGŽ to su projekti vrijedni više od 200 milijuna eura, dovršavamo s Bina Istrom projekt Istarskog ipsilona, tu je druga cijev tunela Učka,…”

Plenković je rekao da su ostvarene dosad najveće investicije prema Gorskom kotaru, da je u mandatu ove Vlade napravljen ogroman iskorak, uz renesansu na obali, ulaganje u luke te da su pokazali koliko je taj kraj važan. Naveo je i što je učinjeno za revitalizaciju 3. maja, da će se u njemu graditi najluksuzniji kruzeri.

 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Brinemo i o radnim mjestima i o svim dijelovima županije i Cappelli, koji ima sjajan program, će uz veliku potporu ministra Butkovića, zajedno s cijelom Vladom, nastaviti unaprjeđivati kvalitetu života svih u PGŽ. Stoga, ovo je trenutak za promjene, HDZ je imao izvrstan rezultat na razini županija u prvom krugu, ovo je jedan od velikih iskoraka, da ovdje imamo drugi krug, i sada smo tu da Gariju Cappelliju pomognemo da ostvari ključnu i potrebnu promjenu za PGŽ.”

Plenković je u Crikvenici rekao da kandidat za gradonačelnika Damir Rukavina predano radi za svoj kraj, da se na tom području može vidjeti veliki napredak u razvoju infrastrukture, uređenju grada, da su tu sportske dvorane, lukobrani, plaže.

 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Vjerujem da će mu većina sugrađana dati potporu za još četiri godine upravljanja Crikvenicom”, naglasio je Plenković

Gari Cappelli je rekao da je vrijeme za promjene, da će povesti svoj tim i dokazati da se u županiji može voziti i u petoj i šestoj brzini.

“Oni to očito ne znaju, oni su spori, letargični, ne znaju raditi ili nedovoljno rade. Mi smo navikli na taj rad, zavrnuti rukave,” rekao je naglasio da je vrijeme da se županija probudi, a župan Komadina odmori.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Oleg Butković rekao je da Cappelli predvodi promjene u županiji jer žele da županija bude bolja i krene novim putem, putem razvoja, još snažnijeg ulaganja, koje se zaslugom Vlade već događa. Rekao je da, prema rezultatima iz prvog kruga izbora, oko 60 tisuća ljudi želi promjene te da vjeruje da će to i pokazati u drugom krugu.

 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Butković je rekao je da je aktualni župan bio ministar dva mjeseca i da je pobjegao od svih projekata. “On je trebao realizirati autocestu Rijeka-Žuta Lokva za koju je Vlada u četvrtak odobrila zaduženje za prvu dionicu, trebao je realizirati sve luke u županiji, DC 403, ali je pobjegao od projekata i s mjesta ministra u hladovinu župana.”

Butković je rekao da je Komadina unazadio županiju kao i da je kriv što SDP ima najniži rejting u povijesti, da je ta stranka jako loše prošla na ovim izborima i da to može najviše zahvaliti Komadini, dodavši da je njegova akvizicija bio i Bernardić te spomenuvši i druga unutarstranačka pitanja.

 Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views