Počinje sezona grijanja, neka ovlašteni serviseri provjere vaše dimnjake i peći

Zbog nepravilnog i neredovitog održavanja u sezoni grijanja često dolazi do zapaljenja dimnjaka i dimovodnih kanala.

Kako bi smanjili mogućnost izbijanja požara u svojim domovima, policija građanima savjetuje da prije početka sezone grijanja peći i druge uređaje za grijanje kontrolira ovlašteni serviser, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati, i to od strane ovlaštenih stručnih servisera radi povećanja sigurnosti i racionalnije potrošnja goriva.

Preporuča se građanima da sustav centralnog grijanja redovito provjeravaju kako bi izbjegli opasnosti izazvane neispravnim uređajima. Ukoliko se mijenja uređaj za loženje ili gorivo potrebano je obaviti izvanredni pregled dimnjaka, a prilikom korištenja peći ili kamina treba skloniti sve lakozapaljive stvari koje su u njihovoj blizini.

Tople peći ne smiju se ponovno uključivati dok se potpuno ne ohlade, a plinska kuhala i drugi aparati s otvorenim plamenom ne smiju se koristiti u prostorima u kojima se skladište, proizvode ili obrađuju zapaljivi i eksplozivni materijali.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari