PODMURVICE: U Učenički dom stigli zelena zastava i zlatni certifikat eko-doma!

Stjecanje zlatnog certifikata hvalevrijedno je priznanje koje obvezuje na sustavnu brigu o okolišu

U utorak, 28. svibnja 2019. godine, u Učeničkom domu Podmurvice Rijeka podignuta je zelena zastava čime je ova ustanova dobila zlatni certifikat eko-doma za deset godina sustavnog odgoja i obrazovanja u smjeru ekologije i održivog razvoja.

Isti su se dan održali i tradicionalni Projektni dani koji su ove godine nosili naziv Podmurvice pod lipom. Za vanjske posjetitelje, ali i za učenike Učeničkog doma, organizirano je pritom mnoštvo kreativnih radionica. S obzirom da su Projektni dani ujedno i “dani otvorenih vrata”, svi zainteresirani posjetitelji imali su ujedno priliku upoznati se na specifičan način s radom ove odgojno-obrazovne ustanove.

Status eko-doma sustav je nagrađivanja na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini, a Učenički dom Podmurvice Rijeka dobio ga je još 2009. godine kada se pridružio međunarodnoj eko obitelji.

U današnje vrijeme, kada je svijest o zaštiti okoliša goruća tema u svijetu, Učenički dom Podmurvice u skladu sa svjetskim tendencijama nastoji brigu za okoliš promicati kao trajnu vrijednost i način življenja kroz odgojno-obrazovni rad.

Stjecanje zlatnog certifikata hvalevrijedno je priznanje koje djelatnike, na čelu s ravnateljicom Ljiljanom Kencel, obvezuje da i dalje sustavno prenose na mlade generacije odgovornost za brigu o okolišu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views