GOTOVI RADOVI

Galerija | Pogledajte kako izgleda obnovljeno sportsko igralište opatijske OŠ “R. K. Jeretov”

Danas je održana prezentacija novoobnovljenog školskog-sportskog igrališta OŠ “R. K. Jeretov”, radovi na uređenju kojeg su završeni pred deset dana, a odvijali su se tijekom ljetnih školskih praznika

Na školskom-sportskom igralištu je zamijenjen asfaltni zastor, postavljena nova ograda povećane visine, igralište je opremljeno atestiranom opremom za nogomet, košarku, mali rukomet i odbojku, ucrtana je staza za trčanje te je postavljena nova rasvjeta. Investicija je to gradskoga proračuna u iznosu od 450.000,00 kuna + PDV.

– U radove smo krenuli u dogovoru sa školom, izgled igrališta usuglašen je s profesorima tjelesne i zdravstvene kulture. Ovime smo zadovoljili potrebe naše osnovne škole, a ujedno i svih rekreativaca koji u poslijepodnevnim i večernjim satima koriste školsko igralište. Postavljena rasvjeta osigurava se pritiskom na dugme i tako radi po sat vremena. Mogu reći, obzirom da sam išao u ovu osnovnu školu da se igralište 40 godina nije uređivalo. Sada idemo dalje, s ciljem da u Opatiji uredimo više sportskih igrališta i zelenih površina za djecu i sve građane, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin koji je s učenicima osmoga razreda odigrao i kratki hakl.

Ravnateljica opatijske osnovne škole Milana Međimorec istaknula je kako novo igralište za nastavu znači jako mnogo.

– Napokon je igralište dobilo svoj pravi smisao, u funkciji je od jutra do kasnih večernjih sati, i za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture i za produženi boravak, a u dogovoru s jednom opatijskom srednjom školom i njihovi će učenici u popodnevnoj smjeni nastavu tjelesne i zdravstvene kulture održavati ovdje. Učenici su izuzetno zadovoljni, koriste igralište i nakon nastave, lijepo je vidjeti da su ponovno roditelji s djecom na igralištu i rekreiraju se, kazala je ravnateljica Međimorec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari