GRAĐANI SU OGORČENI

Galerija | Pogledajte natpise na transparentima na prosvjedu u Rijeci zbog incidenta na Platku

Po izuzetno hladnom vremenu na prosvjedu se okupilo stotinjak građana. Nakon incidenta na Platku puno više reagiralo ih je s velikom dozom ogorčenja na društvenim mrežama…

U srijedu navečer na Trgu 128. brigade riječki Možemo i Unija Kvarnera organizirali su skup građana pod sloganom “Za sigurnost bez nasilja”

“Potaknuti nedavnim slučajem brutalnih premlaćivanja na popularnom skijaškom, izletničkom i obiteljskom odredištu Platak, odlučili smo da je potrebno jasno i glasno reći da ne smijemo dozvoliti normalizaciju nasilja u društvu.”, poručili su uoči mirnog prosvjeda organizatori.

Po izuzetno hladnom vremenu okupilo se stotinjak građana. Možemo zaključiti da je tako mali broj okupljenih građana, unatoč buri, svojevrsno iznenađenje. Naime, nakon brutalnog incidenta na Platku puno više ljudi reagiralo je s velikom dozom ogorčenja na društvenim mrežama.

“Ne smijemo dozvoliti da institucije ne rade svoj posao” glavna je poruka odaslana s pozornice na kojoj su govorili čelnici političkih stranaka Možemo! Rijeka i Unija Kvarnera, Nebojša Zelić i Marko Boras Mandić.

A što su poručili prosvjednici natipisima na svojim transparentima pogledajte u našoj fotogaleriji!

“Sigurnost, ne nasilje”, “korumpiranoj riječkoj policiji kaznenu prijavu”, “stop normalizaciji nasilja” neki su od transparenata kojima su Riječani iskazali bunt prema reakciji policije na incident na Platku.

“Sigurnost, ne nasilje”, “korumpiranoj riječkoj policiji kaznenu prijavu”, “stop normalizaciji nasilja” neki su od transparenata kojima su Riječani iskazali bunt prema reakciji policije na incident na Platku.

Podsjetimo, tamo je ozlijeđen HGSS-ovac, jedna djevojka i još jedan svjedok. Do nasilja je došlo nakon što je trojac iz BMW-om, nakon driftanja po skijaškoj stazi, zražio od pripadnika HGSS-a da im izvuku vozilo iz snijega. Kada su ovi to odbili, uslijedio je napad.

Policija je prvo slučaj vodila kao prekršaj, a prijavila je i ozlijeđenog pripadnika HGSS-a. Dakako, izazvali su burnu reakciju javnosti pa je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci objavilo da se provodi istraživanje protiv 21-godišnjaka zbog brutalnog udarca nogom u glavu HGSS-ovca koji je mirno sjedio u snijegu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari