OD 9. DO 11. OŽUJKA

U Rijeci predstavljen program prvog regionalnog Women’s Weekenda

Rijeka ugošćuje istaknute žene svjetske i regionalne scene od 9. do 11. ožujka u hali Exportdrva u centru grada.

Povezivanje žena iz različitih industrija i društvenih sfera, osnaživanje položaja žena i razmjena znanja i iskustva ključne su točke prve regionalne konferencije Women’s Weekend koja će biti održana od 9. do 11. ožujka u hali Exportdrva u centru Rijeke.

U bogatom programu konferencije koji je danas objavljen, istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja politike, medija, biznisa, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote govorit će o aktualnim temama i na taj način dati doprinos ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na niz otvorenih pitanja.

Istaknuto je to na najavnoj konferenciji u Rijeci na kojoj su, uz organizatoricu Nevenu Rendeli Vejzović i rektoricu Sveučilišta u Rijeci Snježanu Prijić-Samaržija, sudjelovali predstavnici pokrovitelja konferencije – Turističke zajednice grada Rijeke i Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera i generalnog tehnološkog partnera A1.

FOTO: Petar Škarpa, Irena Peršić Živadinov, Marko Fiipović, Nevena Rendeli Vejzović, Zlatko Komadina, Snježana Prijić-Samaržija i Daniel Šimić

„Ponosni smo jer će Women’s Weekend umrežiti i okupiti najvažnija imena iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem povezivanja, poboljšanja međusobne solidarnosti, čvršće povezanosti te jačanja ravnopravnosti žena u društvu. Doprinos tome dat će iznimne žene koje pomiču granice u područjima kojima se bave, poput Staše Stanković s Universityja Cambridge, Slovakinje Lenke Hlinkove u području tehnologije, njemačke političke ekonomistice Maje Gopel, filozofkinje Renate Salecl, glumice Milene Radulović. Naravno, vrata su otvorena i muškarcima čiji je glas itekako važan u ostvarivanju pomaka u jačanju ravnopravnosti.”, istaknula je organizatorica konferencije Nevena Rendeli Vejzović, direktorica agencije Prime Time komunikacije. Pritom je posebno zahvalila na nesebičnoj podršci pokroviteljima konferencije i partnerima koji su omogućili da se prvi Women’s Weekend održi upravo u Rijeci.

Rektorica Snježana Prijić-Samaržija istaknula je kako je značajan dio njezinog bogatog karijernog puta od početka posvećen pitanju ženskog identiteta i problemu rodne ravnopravnosti u društvu. Stoga je istaknula kako je, u kontekstu ostvarivanja napretka, itekako važno prepoznavati i vrednovati trud i rad koji žene ulažu te da je još puno posla pred nama, ali je svaki pomak u procesu ostvarivanja ravnopravnih uloga itekako važan i značajan.

Staša Stanković (lijevo) i Lenka Hlinkova

Upravo Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija odličan su primjer ostvarivanja rodne ravnopravnosti, poručili su župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović. Naime, naglasili su kako su i u gradskoj i u županijskoj upravi, ali i u javnim poduzećima, u značajnoj mjeri zastupljene žene, čime potvrđuju da je ravnopravno društvo moguće i da ne smijemo odustati od toga da njihov primjer bude pravilo. Gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, uz zahvalu sponzorima, dodao je “U Gradu Rijeci, niti do sada nismo ostali samo na riječima. Uvođenjem riječkog modela Građanskoga odgoja i obrazovanja, a uskoro i Zdravstvenoga odgoja, pokrenuli smo promjene čije rezultate već vidimo. Zato je Women’s Weekend u Rijeci dobrodošao i gotovo sam siguran da će se tražiti akreditacija više. Na koncu, a ne manje važno, ova će konferencija biti poticaj razvoju kongresnog turizma u Rijeci pa je stoga, sasvim razumljivo, uz Grad Rijeku i riječka turistička zajednica stala uz ovaj projekt.”

„Kroz svoj cjelokupni politički angažman zalagao sam se za poticanje ravnopravnosti spolova i jačanje ženskih prava na svim poljima rada i djelovanja. U Primorsko-goranskoj županiji preko 50 posto žena je na rukovodećim pozicijama, od pročelničkih funkcija do upravljanja županijskim ustanovama. PGŽ je i prva u Hrvatskoj uvela građanski odgoj „Škola i zajednica“ u srednje škole, koji će zasigurno dati doprinos ravnopravnom i pravednijem društvu.“, izjavio je župan Komadina te izrazio zadovoljstvo što će se upravo u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, povodom konferencije Women’s Weekend, okupiti, povezati i surađivati niz istaknutih stručnjakinja kojima je poželio ugodan i produktivan boravak.

Daniel Šimić, glavni direktor za segment poslovnih korisnika, A1 Hrvatska napomenuo je kako u A1 Hrvatska 44 posto zaposlenika čine žene, koliko ih ima i na menadžerskim pozicijama, te dodao: “Danas su nam sve potrebnije vještine koje upravo žene imaju izraženije nego muškarci. Zbog toga potičemo žene na vodećim pozicijama, ali i u specifičnim poslovima poput STEM zanimanja i posebno smo ponosni na program za studentice A1 STEMfemme koji obuhvaća plaćenu stručnu praksu u našim tehničkim i poslovnim odjelima uz podršku mentorica.”

U tjednu kada obilježavamo Dan žena osigurajte svoje mjesto i budite dijelom prvog Women’s Weekenda! Klikom na link osigurajte na vrijeme svoje ulaznice, a smještaj možete rezervirati ovdje. Sve o Women’s Weekendu pratite i putem društvenih mreža FB, IG i LinkedIn.

Vidimo se u Rijeci od 9. do 11. ožujka!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari