OVO VRIJEDI POSJETITI!

Galerija | Pogledajte prekrasne makete brodova izložene u Rijeci, za najboljeg brodomaketara proglašen Mile Bijelić

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na svečanom otvorenju Hrvatske ocjenske izložbe maketa brodova „Rijeka 2020“, održanom danas u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka, proglašeni su najbolji brodomaketari ovogodišnjeg natjecanja, a izložba je potom otvorena za sve građane i građanke.

Državno natjecanje brodomaketara, tradicionalno je održano u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture i odvijalo se prema pravilima NAVIGA.

U natjecanju su imali priliku sudjelovati svi brodomaketari s maketama brodova koje je ocjenjivalo povjerenstvo u sastavu Mladen Mitić (glavni sudac), Branko Vekarić i Nikola Budimir koji su nedjeljno popodne procjenjivali 20 maketa prijavljenih na natjecanje.

Najbolje je ocjenjena maketa broda HMS Royal Caroline zagrebačkog brodomaketara Mile Bijelića s osvojenih 98,33 bodova.

Najbolje nagrađene makete brodova prema izboru ocjenjivačkog povjerenstva na Državnom natjecanju plasiraju se na svjetsko natjecanju koje organizira međunarodna organizacija NAVIGA.

Na danas otvorenoj izložbi je, osim natjecateljskih maketa brodova, izloženo i ukupno 30 maketa broda izvan konkurencije. Kao i svake godine, posjetitelji na izložbi mogu pogledati radove s tematikom mora i brodova dječjeg vrtića More.

Posjetitelji sudjeluju u tomboli i mogu glasovati za najbolju maketu brodova prema odabiru publike. Nagrada publike bit će dodijeljena u četvrtak, 23. srpnja 2020., u 13 sati nakon čega će izložba biti zatvorena.

Ulaz na izložbu je besplatan za sve posjetitelje. Izložba je otvorena radnim danom od 9:00 do 20:00 sati te vikendom od 10 do 15 sati. Izložbu možete posjetiti do 23. srpnja u Edukacijsko-izložbenom prostoru CTK Rijeka.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari