MODERNIZACIJA

Pokrenut novi multimedijalni WEB portal Primorsko-goranske županije

Tijekom vikenda, nakon višemjesečne pripreme, pokrenut je novi multimedijalni Internetski portal Primorsko-goranske županije

Vrijeme korona krize iskorišteno je za finaliziranje obimnog posla, preuzimanja postojećih i kreiranja novih sadržaja. Vožen je svojevrsni paralelni slalom kako bi svo vrijeme bio dostupan sadržaj sa svim aktualnostima, a u isto vrijeme, Služba za odnose s javnošću i protokol Ureda Županije „pozadinski“ je pripremala novi WEB, brži, pregledniji i optimiziran za pregled na svim platformama, prilagođen za plasiranje multimedijalnih zapisa te modernog vizualnog dizajna.

Dostupnost i transparentnost relevantnih informacija iz rada dužnosnika, predstavničkog i upravnih tijela Županije, kao i županijskih ustanova, s mogućnosti jednostavnijeg i bržeg pregleda, bio  je primarni cilj, a u izradi je pomogla tvrtka Kreativni odjel, odabrana na natječaju za izradu novog WEB rješenja.

Konačno rješenje bazirano je na WordPressu i usklađeno s vizualnim identitetom Primorsko-goranske županije.

Sastoji se od 117 stranica i 16 baza podataka. WEB radi s danas najčešće korištenim Android, IOS i PC platformama. Optimiziran je za prikaz po najčešćim vrstama korisnika (sugrađani, mediji, posjetitelji, zaposlenici), te omogućuje lokalizaciju na neograničeni broj jezika (u pripremi engleski i talijanski).

Dosadašnja verzija internetske stranice Primorsko-goranske županije pokrenuta je još 2010.godine. Nije bilo predviđeno da će se održati toliko dugo, niti da će narasti do razmjera od preko 170 stranica sa 6000 objava, gotovo 4000 fotografija, 2100 dokumenta i sveukupno 35000 raznih informacija.

Pored toga  danas, deset godina kasnije, više od pola korisnika na WEB Primorsko-goranske županije spaja se putem mobilnih uređaja. Osim tekstualnih sadržaja i fotografija pojavili su se i drugi multimedijalni sadržaji kojima je trebalo pronaći mjesto na WEB-u. Sada je sve to na novoj platformi koja podržava veliku količinu sadržaja i brzog pretraživanja.

Planirano „porinuće“ novog WEB-a prolongirano je najprije zbog brojnih obveza nastalih prihvatom novih poslova iz domene Ureda državne uprave, a potom i pandemije, kada se trebalo fokusirati na svakodnevnu i brzu objavu svih relevantnih i korisnih informacije vezane uz korona krizu. Iz tih razloga planirani rok za objavu malo je produžen.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari