PRIJETIO JOJ SMRĆU

Video | Policija pritvorila napadača na liječnicu u Lošinju. Otočani joj pružaju svesrdnu podršku

Liječnike i dalje napadaju, a posljednji napad se dogodio na Lošinju

Muškarac (41) je tražio lijek na koji nije imao pravo pa je liječnici prijetio smrću. Liječnica nije mogla na bolovanje jer o njoj ovise dvije ordinacije i nema je tko zamijeniti.

Muškarac koji joj je prijetio smrću nije njezin pacijent. Policija ga je pritvorila pa predala slučaj državnom odvjetništvu.

Na otoku koji muku muči s pronalaskom liječnika, stanovnici svojoj liječnici daju podršku. Liječničke udruge očekuju od ministra zdravstva da se uključi u rješavanje ovog problema te upozoravaju verbalne i fizičke prijetnje sve su češće. Traže bolju zaštitu na radnom mjestu.

Prema podacima Hrvatske liječničke komore u posljednjih godinu dana 40 % liječnika doživjelo je verbalno vrijeđanje ili prijetnje, a njih 28 % na poslu se ne osjeća fizički sigurno.

Napad na liječnike smatra se kaznenim djelom, a ovisno je li riječ o verbalnoj prijetnji ili fizičkom napadu kazna je do 3, odnosno do 5 godina zatvora, izvještava Zorana Čičak Kulić za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari