SAVJETOVANJE

Policajci nastavljaju informirati turiste i građane za veću sigurnost u sezoni

Tijekom srpnja i kolovoza već duži niz godina redovito se organiziraju info-punktovi radi informiranja i savjetovanja građana i turista

Sigurnost tijekom turističke sezone jedna je od najznačajnijih zadaća policije jer izbor destinacije turista ne ovisi samo o prirodnim ljepotama, kulturnim i povijesnim znamenitostima, već i o njezinoj sigurnosti, priopćila je policija.

Stoga se na području policijskih postaja Policijske uprave primorsko-goranske tijekom srpnja i kolovoza već duži niz godina redovito organiziraju info-punktovi radi informiranja i savjetovanja građana i turista. Poseban naglasak je na savjetovanju o samozaštiti od najčešćih kaznenih djela u turističkoj sezoni kao što su: krađe na plažama, provale i krađe iz stambenih objekata i vozila, ali i o svim drugim kaznenim djelima. Također su aktualna upozorenja da se djecu koja se ljeti prevoze u vozilima ne ostavlja same ili bez nadzora u vozilu.

Tako je u razdoblju od 8. do 15. kolovoza policija bila s navedenom svrhom u kontaktu s građanima i turistima u Novom Vinodolskom, Malom Lošinju, na Rabu, obilazeći kamp “San Marino” te na riječkoj plaži “Kostanj”. Info-punktovi su održani i na području Policijske postaje Vrbovsko, u Lukovdolu i Severinu na Kupi.

Tijekom provedbe preventivnih aktivnosti policijski službenici podijelili su oko 280 letaka edukativnog sadržaja.

Ovog tjedna preventivni info-punktovi planirani su u Rijeci (na plaži „Kostabela“ i na Trsatskoj gradini), u Crikvenici, u Čavlima, Mošćeničkoj Dragi, Ičićima, Malom Lošinju, na Rabu i u Gomirju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari