ZELENO-PLAVI VIKEND

Video | Festival sportske rekreacije nastavljen planinarenjem na Platku i sjajnim morskim danom u Ičićima

Festival sportske rekreacije se nastavio na sjajan način i još jednom spojio zeleno i plavo, upravo onako kako to festival čini već godinama s velikim uspjehom. Brojni sudionici još su jednom potvrdili veliko zanimanje za programe festivala koji se prometnuo u vodeću manifestaciju ove vrste na ovom području.

Vikend program započeo je u subotu i bez obzira na kišu koja je ometala sam program, na startu planinarske rute okupilo se dvadesetak sudionika koji su predvođeni voditeljima PD Kamenjak krenuli u pohod stazom Platak (info punkt) – Jasenovica – Mali Pribaniš – Veliki Pribaniš – Platak (info punkt). Itetako zanimljivu rutu planinari su uspješno savladali uživajući u svježem zraku i prekrasnoj prirodi, još jednom dokazavši da vremenski uvjeti planinarima mogu biti samo dodatni izazov.

Festival se nastavio u nedjelju sjajnim morskim programom u Ičićima, kojeg je organizator realizirao pod pokroviteljstvom TZ Ičići.Svi programi su privukli brojne sudionike pa je tako bilo atraktivno  na školi jedrenja na krstašu, gdje su pod vođenjem stručnjaka iz OpaSailing School & Cruise zainteresirani mogli naučiti osnove jedrenja, a vremenski uvjeti su bili dodatni bonus atraktivnosti programa.

VIDEO DANA:

Preko pedeset natjecatelja uključilo se u međunarodnu 2. VOP SUP kup regatu “Cup Ičića” te je more ispred Ičića odavalo prekrasnu sliku pedesetak supaša koji su se natjecali u raznim kategorijama. Najboljima su se pokazali: u kategoriji dječaci do 9 godina Nejc Špelić iz Slovenije, kod djevojčica iste starosne dobi najbolja je bila Monika Poščić iz Hrvatske, u kategoriji 9 – 14 godina dominirali su hrvatski predstavnici te je kategoriji dječaka najbolji bio Nino Baćić, a kod djevojčica Stella Veršić.

U kategoriji FUN za muškarce najbolji je bio domaći natjecatelj Luka Matušić, a kod žena je dominirala također domaća natjecateljica Ana Bosak Veršić. Slovenski predstavnici su se pokazali najboljima u kategoriji RACE i to kod žena Isabel Petronio, a kod muškaraca Rok Povar te u kategoriji ELITE u kojoj je kod žena najbolja bila Maja Dolžan, a kod mušakaraca Andrej Špelić. Bio je to sjajan supaški dan, a brojni kupači na plaži Ičići svjedočili su i fotografijama ovjekovječili ovu sportsku atrakciju.

Osim jedrenja i regate supova, organizator je pripremio i turnir u rukometu na pijesku koji se igrao prema pravilima HRS-a s ekipama od 5 igrača i u to u mješovitim kategorijama (m+ž) do i više od 14 godina starosti. Ovaj atraktivni turnir koji se organizirao u suradnji s ŽRK Liburnija Opatija također je privukao brojne sudionike, ali i publiku, a po završetku natjecanja podijeljena su i priznanja.

Bogat program sadržavao je i promociju te igranje air badmintona, a u organizaciji KŠR Gorovo, kao   i promociju vožnje SUP-a kroz koju je, pod stručnim vodstvom, svima bilo omogućeno isprobavanje vožnje te prvi zaveslaji na popularnoj dasci. I ovi su programi privukli brojne sudionike, a tako je bilo i na poligonu sportskog rekreativnog programa za djecu koji je ponudio gađanje mete, bacanje kolutova, streličarstvo, sportski poligon, boćanje i još zanimljivih aktivnosti za djecu predškolske i mlađe školske dobi, a sve to pod

stručnim vodstvom voditelja aktivnosti. Brojni mališani okušali su se u raznim aktivnostima te tako uživanje na plaži dodatno oplemenili zanimljivim sadržajima.

Gradsko društvo Crvenog križa Opatija bilo je apsolutni hit svojom demonstracijom pružanja prve pomoći (oživljavanja i uporabe automatskog defibrilatora AVD), a zainteresirani su mogli osobno isprobati ili naučiti ove važne vještine. I to su učinili u velikom broju te je punkt Crvenog križa bio pod stalnom opsadom zainteresiranih domaćih i stranih znatiželjnika. Dodatna aktivnost je bilo i mjerenje tlaka te je, osim ugostiteljskih objekata, to bilo mjesto s vjerojatno najvećom posjećenosti na plaži u Ičićima.

Ovim sjajnim aktivnim danom u Ičićima završio je još jedan izuzetan vikend festivala, a program se nastavlja narednog vikenda na Platku kada će se održati itekako zanimljiv i atraktivan program “Sva lica Platka”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari