MEĐU 96 IZVRSNIH U HRVATSKOJ

PONOS ŽUPANIJE! Ovo su najbolji maturanti u PGŽ, primio ih je župan Komadina

Foto: Kanal Ri

Nikola Colnar, Mario Ružić, Boris Španić, David Vodopija, Diana Marković, Antonio Mataija, Daniel Pleše i Laura Tomičić, među najboljih su 96, sada već bivših, maturanata Republike Hrvatske, koji su na ispitima državne mature postigli izvrsne rezultate.

Tim povodom u sjedištu Primorsko-goranske županije održan je prijem na kojem su im na sjajnim rezultatima čestitali župan Zlatko Komadina i resorna pročelnica Edita Stilin uručivši im prigodne darove Primorsko-goranske županije – darovnu karticu u iznosu 1500 kn koju mogu iskoristiti u Školskoj knjizi.

„Pokazali ste zavidne rezultate i među najboljima ste u Hrvatskoj. Vi ste reprezentacija Primorsko-goranske županije, a mi se uvijek trudimo primijetiti, čestitat, zahvaliti i nagraditi one koji postignu najbolje rezultate u procesu svoga školovanja“, rekao je župan Komadina.

„Kao osnivači srednjih škola trudimo se napraviti puno stvari koje možda ne primijetite, a da vam budu na usluzi. Od opremanja škola, njihovog održavanja do pomoći profesorima. No to vrijeme je iza vas, vi ste briljirali i od 1989 učenika iz PGŽ-a, vas osmero ste najjači“, istaknula je pročelnica Stilin i izrazila ponos da su izvanredne rezultate postigli, kako gimnazijalci, tako i učenici strukovnih škola.

Složni su maturanti da su za njihov uspjeh zaslužne i škole, za koje kažu da su ih dobro pripremile, a na upit o nastavku obrazovanja, budući brucoši otkrili su kako će srednjoškolske klupe Prve sušačke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića, te Ekonomske, Glazbene i Tehničke škole, njih četvero zamijenit onima na Fakultetu za elektrotehniku i računalstvo u Zagrebu, potom na Ekonomskom i Tehničkom fakultetu u Rijeci te na Glazbenoj akademiji u Ljubljani dok će jedan maturant započeti s radom u obiteljskoj firmi u Delnicama.

U ljetnom roku ispite državne mature u PGŽ polagalo je 1898 pristupnika, od toga 667 učenika gimnazija, 1040 učenika strukovnih škola te 191 ostalih pristupnika. Kriteriji za izvrsnost bili su najbolji rezultat na obaveznim ispitima državne mature (prosjek udjela na A razini) za gimnazije te 100 posto riješen neki od ispita, uz uvjet da su položeni svi obvezni ispiti za strukovne škole. Jesenski ispitni rok završava 2. rujna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari