REDOVITA POJAVA U OVO DOBA GODINE

Galerija | POPLAVA! Na riječku tržnicu samo s jako visokim čizmama. Poplavljene su i okolne ulice, neka vozila ‘zarobljena’ u vodi

U Rijeku i okolicu stiglo je ‘ono’ vrijeme kada kiša ne prestaje padati. To se, uobičajeno, najviše odražava na stanje na riječkoj tržnici koja je ponovno – poplavljena

Uzroci su već dobro poznati – obilna kiša ali i plima. Poplavljene su i okolne ulice što je dovelo do mnogih problema za građane.

Iako fenomen nije nov i ponavlja se redovito svake godine otprilike u ovo vrijeme, građani su iznova na sto muka. Voda prodire u prizemne i podrumske dijelove zgrada a poseban problem imaju u obližnjim ugostiteljskim objektima. Korištenje terasa je onemogućeno, a mnogi ugostitelji ulaz vode u prostore lokala pokušavaju spriječiti postavljanjem vreća i sličnih prepreka.

Nesvakidašnji prizor i na rivi

Razina mora toliko se podigla da se mjestimice prelijeva na Gat Karoline Riječke, što u misli priziva i prognoze meteorologa o dramatičnom podizanju razine mora u narednim desetljećima širom svijeta što će neke priobalne zajednice dovesti u velike probleme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari