POSLJEDICA KORONAKRIZE

PORAŽAVAJUĆE BROJKE! U PGŽ trajno zatvoreno gotovo 60 kafića; Većina iz Rijeke!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Baš kao što su crne prognoze i nagoviještavale, aktuala koronakriza s kojom se Hrvati bore već gotovo godinu dana dolazi na naplatu – barem što se tiče malih poduzeća, obrtnika, a posebice manjih ugostiteljskih objekata

Podaci kojima raspolaže Obrtnička komora Primorsko-goranske županije jasno pokazuje kako je od prethodne godine registrirano gašenje čak 57 ugostiteljskih objekata-obrta, a taj broj iz dana u dan nažalost raste.

Upitali smo Željka Dimitrića, tajnika Obrtničke komore PGŽ-a, koliko se takvih objekata nalazi upravo u Rijeci:

”Ne raspolažem točnim informacijama o broju zatvorenih lokala u samom gradu Rijeci, no mogu vam sa sigurnošću reći da se velika većina, gotovo 80 posto zatvorenih objekata, nalaze upravo u većim gradovima, a to je u ovom slučaju grad Rijeka.

Uglavnom se radi o manjim lokalima koji nemaju zalihe i koji si ne mogu dozvoliti zatvaranje na nekoliko mjeseci. To su manji kafići koji zapravo i žive od mjeseca do mjeseca.”.

Oni lokali i kafići čiji je rad uglavnom sezonski nešto su i zaradili prošle godine, a mnogi još uvijek računaju na ovogodišnju sezonu pa se još uvijek nisu odučili na ovaj korak.

Ipak, pravi broj objekata koje je zatvorila koronakriza tek će izaći na vidjelo kada cijela ova kriza prođe i kada se zaista krene u ozbiljno popuštanje mjera”, zaključio je Dimitrić.

Sezona je još uvijek neizvjesna, a ako se trenutne epidemiološke mjere kojim slučajem produže i u sezonsko razdoblje, pitanje je koliko će kafića u našoj županiji uopće i ostati otvoreno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari