Predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat uoči 16. sjednice Gradskog vijeća najavio je očekivane naglaske sutrašnje rasprave

“Iako je najavio, kolega Hrvoje Burić ni do ovoga trenutka nije predao prijedlog točke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke kako je najavio na prošloj sjednici, a na što sam ga i osobno podsjetio uoči rokova za predaju te točke.”, uvodno je izvijestio Poropat.

Promet, krediti, kućni ljubimci…

“Ono o čemu će vijećnici dati svoje mišljenje, odnosno ono što će biti dio dnevnoga reda jesu točke o uređenju prometa u Rijeci te o Općim uvjetima isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama te, naravno, i točka o kreditnom zaduženju Grada Rijeke za kapitalne projekte energetske obnove OŠ Eugen Kumičić, OŠ Gornja Vežica, OŠ Pehlin, PPO Vidrice, PPO Belveder te Muzej Grada Rijeke.

Ova točka dio je procedure kojom Grad Rijeka treba osigurati svoj udio sredstava u energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora unutar Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz 2017. u sklopu programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2019.“. Ostatak u iznosu od 35% od opravdanog troška osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kao dopunu dnevnog reda predložit ću uvrštenje točke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, kontroli njihovog razmnožavanja, načinu držanja vezanih pasa i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.”

Po svim navedenim točkama, posebice točkama koje se tiču prometa te kreditnog zaduženja, očekuje se rasprava i razmjena različitih stajališta među vijećnicima, najavio je Poropat.

O “3. maju”

“Također, s obzirom na najnovije vijesti koje pristižu u javnost o uhićenjima osumnjičenih za aferu „Uljanik“, smatram važnim istaknuti da kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke koji ima posebnu naklonost prema situaciji u kojoj se našao „3. maj“ pozdravljam trenutne aktivnosti policije i Županijskog državnog odvjetništva. Upravo to su tražili i mnogi vijećnici Gradskog vijeća i Županijske skupštine na zajedničkoj sjednici prošle godine.”, zaključio je Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari