Poropat reagirao na prijetnje gradskog vijećnika upućene djelatnici gradske uprave

“Gospodine Kukuljan, Vi ste jedan od 37 vijećnika u Gradskom vijeću i nemate nikakva veća prava u odnosu na druge vijećnike”, napisao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat

Gradski vijećnik Josip Kukuljan, nezadovoljan time što nije mogao u samoproglašenu “inspekciju” na m/b “Galeb” s nekoliko brodograđevnih stručnjaka, uputio je danas “javnu poruku kolegama u Gradskoj upravi i mojim sugrađanima”, jer smatra kako je “ponašanje Gradske uprave prema gradskim vijećnicima i njihovim gostima nedopustivo”.

Kukuljan: “Nedopustivo je ponašanje gradske uprave prema gradskim vijećnicima i njihovim gostima”

U opisu svoga pokušaja da stupi na palubu m/b “Galeb” (zajedno s vijećnicom Ivonom Milinović) gradski vijećnik Josip Kukuljan iznio je svoje viđenje cijele situacije, na što je reagirao predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat smatrajući kako Kukuljan nije iznio cjelovitu istinu o svojem pokušaju da obavi “inspekciju” Galeba.

Reagiranje predsjednika Gradskog vijeća Andreja Poropata prenosimo u cijelosti:

Gospodine Kukuljan,

žalosno i nedopustivo nije ponašanje gradske uprave prema gradskim vijećnicima i njihovim gostima, nego je žalosno i nedopustivo Vaše ponašanje, kako prema predsjedniku Gradskog vijeća, tako i prema djelatnici gradske uprave.

Pritom mislim na bezobrazan i zapovjedni ton Vaših mailova upućenih meni, u kojima naređujete i zahtijevate da obavijestim nadležne da stižete na m/b Galeb (što uopće i nije moja nadležnost).

Unatoč takvom Vašem krajnje nekulturnom ponašanju i pristupu očekujete da ja kao predsjednik Gradskog vijeća udovoljim Vašim željama i zamislima.

O usmenoj prijetnji izrečenoj djelatnici Odjela gradske uprave za kulturu da ćete „napraviti frku s novinarima ako vam se u roku od 15 minuta ne spuste škale“, da ni ne govorimo. Ovakvu prijetnju smatram krajnje nedopustivom.

Gospodine Kukuljan, Vi ste jedan od 37 vijećnika u Gradskom vijeću i nemate nikakva veća prava u odnosu na druge vijećnike, tako da Vas i ovim putem obavještavam da što se mene kao predsjednika Gradskog vijeća tiče, ne uživate i nećete uživati nikakav poseban tretman.

Što se tiče razgleda broda Galeb, kao što Vam je već i odgovoreno, na moju inicijativu je u tijeku dogovor s pročelnikom nadležnog Odjela gradske uprave za kulturu oko utvrđivanja mogućeg termina razgleda broda Galeb za sve, a ne samo odabrane članove Gradskog vijeća, i to još ovaj tjedan, dakle prije održavanja sjednice Gradskog vijeća.

Nadalje, moram naglasiti da se nikako ne može tvrditi da je bilo kome onemogućena šetnja po brodu Galeb, jer bi to bila istina kada nadležne osobe ne bi dozvolile pristup Brodu osobama koje za to imaju potrebne dozvole.

Provjerom u nadležnom Odjelu gradske uprave za kulturu dobivena je informacija da niti jedna od osoba navedenih u Vašem mailu nije niti podnijela službeni zahtjev u službenoj proceduri za dobivanje dozvole za posjet brodu Galeb, tako da nije jasno zašto bi i kako djelatnik na brodu Galeb trebao i smio na brod propustiti osobe koje za to nemaju dozvolu.

Ovime moja komunikacija s Vama po ovome pitanju završava, a poziv za razgled broda Galeb dobit ćete, kao i svi drugi gradski vijećnici, kada termin razgleda bude poznat i dogovoren.“, piše u svom reagiranju Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari