Potpisani ugovori s novih 12 stipendista Primorsko-goranske županije

Kroz proteklih 20 godina PGŽ je osigurala stipendije za 289 studenta deficitarnih zanimanja u sveukupnom iznosu od 7.264.000,00 kuna

Sa 12 studenata deficitarnih zanimanja u sjedištu Primorsko-goranska županije potpisani su ugovori o stipendiranju. Nastavak je to dugogodišnje prakse PGŽ u stipendiranju visokoškolskih kadrova deficitarnih zanimanja. Kako je istaknula zamjenica župana Marina Medarić kroz proteklih 20 godina PGŽ je osigurala stipendije za 289 studenta deficitarnih zanimanja u sveukupnom iznosu od 7.264.000,00 kuna.

Župan Zlatko Komadina studentima je poželio puno uspjeha u daljnjem školovanju, a čestitke im je uputila i resorna pročelnica Edita Stilin.

U ime svih stipendista zahvalila je Hana Tomulić – studentica socijalne pedagogije istaknuvši da stipendije svima puno znače, ne samo kao priznanje za dosadašnji rad već i kao dokaz da se deficitarna zanimanja u PGŽ posebno potiču.

Ove je godine za namjenu stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja u proračunu PGŽ osigurano ukupno 360.000,00 kuna za 36 stipendista – 24 studenta koji se već nalaze u sustavu stipendiranja i koji su ostvarili uvjete za nastavak primanja stipendije te dodatnih 12 županijskih stipendista koji su ove godine odabrani temeljem javnog natječaja.

Stipendije za dodatnih 12 stipendista u iznosu od 1.000,00 kuna mjesečno za razdoblje od 1. listopada 2019. do 31. srpnja 2020. godine dodijeljene su Broznić Roberti – studentici strojarstva, Fibinger Branku – studentu informatike, Justić Marti – studentici biologije, Kosić Silviji – studentici geografije, Leki Dorijanu – studentu elektrotehnike, Skitareliću Luki – studentu računalstva, Tomulić Hani – studentica socijalne pedagogije, Luki Šibeniku – studentu fizike, Teu Gregovu – studentu elektrotehnike, Ini Juretić – studentici logopedije, Kristini Vlah – studentici socijalne pedagogije te Dini Žiguliću – studentu informatike.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari