PREGOVORI ZAVRŠENI MIRENJEM

Video | Povećane plaće zaposlenika u riječkim dječjim vrtićima, uvedene i uskrsnice. Sindikati zadovoljni – djelomično

Pregovori oko aneksa kolektivnom ugovoru između Sindikata obrazovanja, medija i kulture te Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te grada Rijeke završili su procesom mirenja. Više u video prilogu!

Postignut je dogovor čime se povećane plaće zaposlenika u riječkim dječjim vrtićima.

”Uspjeli smo dogovorit povećanje osnovice za 5 posto, na 947,18 eura, što je osnovica i u osnovnim školama, uvođenje uskrsnice od 100 eura, drugačiju regulaciju prijevoza”, rekao je Vedran Sabljak iz Sindikata Istre, Kvarnera I Dalmacije za Kanal Ri.

Aneksom je povećan i iznos božićnice s 220 na 300 eura, isplata dodatka za dvokratni rad 10 posto te je proširen krug radnika kojima se priznaje dodatak za smjenski rad – također za 10 posto.

“Ono što je dodatno dogovoreno i s čim smo djelomično zadovoljni je uvođenje dodatka u bruto iznosu od 163 eura koji se daje radnicima s koeficijentom između 0.670 i 1.200, odnosno 1.095 – time bi se obuhvatilo tehničko osoblje, dio fizioterapeuta, samostalnih referenata.”, ističe Sabljak.

Ovim povećanjima je obuhvaćen znatan dio radnika, najviše onih s najnižim primanjima, no ipak nisu sve plaće usklađene s onima u osnovnim školama.

”Mi kao sindikati ne možemo biti u potpunosti zadovoljni jer kroz taj aneks ostat će opet zakinuti – u određenom dijelu – odgajatelji i radnici s koeficijentima iznad 1, 200. Dakle tu se radi i o tajnicima, voditeljima financija unutar dječjih vrtića. No, smatram da je u ovom trenutku to trebalo prihvatiti kao prijelazno rješenje”, poručuje Sabljak.

Slijedom donošenja nove uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama početkom travnja sindikati će započeti nove pregovore s gradom Rijeka kako bi se ukladile plaće svih zaposlenika.

Najniža plaća u riječkim dječjim vrtićima ne bi smjela biti manja od 1000 eura bruto, zaključio je Sabljak, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari