VRIJEDNA MEDICINSKA OPREMA

Tvrtka Jadranska vrata riječkom KBC-u donirala dvije infuzijske pumpe za srčane bolesnike

Predstavnici AGCT-a (tvrtke Jadranska vrata d.d.) danas su posjetili KBC Rijeka kako bi Klinici za bolesti srca i krvnih žila, Zavod za intervencijsku kardiologiju uručili donaciju – dvije volumetrijske infuzijske pumpe InfusomatSpace.

Riječ je o medicinskoj opremi koja se svakodnevno koristi u terapiji liječenja srčanih bolesnika kojom se osigurava kontinuirana ili pravovremena isporuka potrebnih lijekova, krvnih pripravaka i transfuzija krvi.

Izvršni direktor AGCT -a Emmanuel Papagiannakis napomenuo je kako su kardiovaskularne bolesti, posebice infarkt i moždani udar, glavni uzroci smrti u Hrvatskoj.

Rizični čimbenici poput nezdrave prehrane, pušenja i alkohola te niska razina tjelesne aktivnosti odgovorni su za više od polovice smrtnih slučajeva u zemlji, a Hrvatska je po ovim čimbenicima iznad Europskog prosjeka.

“Internim kampanjama pokušavamo podići svijest o važnosti adresiranja ovih rizičnih čimbenika, a naše zaposlenike dodatno potičemo na brigu o svom zdravlju korištenjem različitih benefita u vidu dodatnog zdravstvenog osiguranja i rekreativnih sportskih aktivnosti. Istovremeno želimo zahvaliti predanom medicinskom osoblju u Rijeci koje pruža tretmane i bolje ishode onima koji pate od bolesti.”, poručio je Emmanuel Papagiannakis.

„Iskreno se zahvaljujemo tvrtki “Jadranska vrata” na donaciji infuzijskih pumpi Zavodu za intervencijsku kardiologiju. U angiosalama našeg Zavoda izvode se najsloženiji endovaskularni zahvati na srcu i krvnim žilama. Životno ugroženim bolesnicima sa srčanim ili moždanim udarom, puknućem aorte, bolesnicima s teškim popuštanjem srca ili onima u šoku neophodno je istovremeno precizno davati više lijekova i infuzija u strogo određenim, preciznim dozama, a ova će nam donacija omogućiti bržu opskrbu i bolje vođenje ovih bolesnika.

Naša je ustanova centar izvrsnosti u minimalno invazivnom liječenju bolesti srčanih zalistaka i urođenih srčanih grešaka djece. To su zahvati u kojima je bolesnik sediran ili anesteziran, te zahtijeva intenzivan nadzor i liječenje, što će nam ovi uređaji uvelike olakšati. Hvala Vam još jednom u ime naših bolesnika.“ – istaknuo je prilikom predaje donacije doc. Dr. sc. Vjekoslav Tomulić, dr. med, voditelj Zavoda za intervencijsku kardiologiju.

Ponosni smo što imamo priliku podržati lokalnu medicinsku zajednicu u pružanju skrbi kardiovaskularnim bolesnicima, te skrenuti pažnju na čimbenike koji dovode do ovih bolesti a na koje možemo i samostalno utjecati promjenom loših životnih navika i brigom o vlastitom zdravlju. Redovitim vježbanjem, zdravijom prehranom, smanjenjem konzumacije alkohola i prestankom pušenja znatno smanjujemo šanse za oboljenje – istaknuli su predstavnici AGCT-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari