U ZNAK SJEĆANJA

Povodom 30. obljetnice osnutka 111. Brigade HV položeni vijenci u spomen na pale branitelje

U povodu 30. obljetnice osnutka 111. Brigade HV-a položeni su vijenci u spomen na pale branitelje.

U znak sjećanja na poginule branitelje, članove legendarne 111. brigade, vijence su položile delegacija Primorsko-goranske županije predvođena zamjenikom župana Vojkom Brautom, delegacija Grada Rijeke predvođena pročelnikom Odjela za gradsku upravu i samoupravu Mladenom Vukelićem kao i delegacija Kluba zapovjedništva i Udruge 111. brigade “Zmajevi” , udruga proizašlih iz Domovinskog rata te obitelji branitelja.

VIDEO DANA

Na dan 2. srpnja 1991. godine prve postrojbe brigade zauzele su svoje položaje pa se tako taj datum obilježava kao dan osnutka 111. brigade. Brigada je svojim sastavom obuhvaćala područje Gorskog kotara, Hrvatskog primorja i dijela Istre. Na području grada Rijeke ustrojene su dvije bojne, te po jedna bojna u Senju, Krku, Delnicama i, Cresu i Lošnju. Ubrzo, dio brigade odlazi na ličko bojište dok se drugi dio pridružuje nakon završenih priprema u studenom. Brigada učestvuje u borbama u Drenovom klancu. Taktička grupa brigade odlazi u Posavinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari