ISKRENO OBRAĆANJE

Poznati riječki humanitarac prelomio: “Lažni prijatelji učinili su mi toliko problema, energiju usmjeravam isključivo na svoju obitelj”

RTL

Poznati riječki humanitarac, umirovljeni časnik Hrvatske vojske te predsjednik humanitarne udruge Riječko srce Dalibor Horvat Hoky obratio se putem društvenih mreža prijateljima i javnosti

Dugogodišnji suosnivač Udruge Riječko srce koja je organizirala nebrojene humanitarne akcije na riječkom području i šire – između ostaloga i tradicionalne humanitarne koncerte “Sve za našu djecu” – odlučio se povući iz humanitarnog rada i posvetiti svojoj obitelji.

Dalibor se humanitarnim radom bavi već više od 10 godina, a rad njegove udruge je dobro poznat svima u Rijeci, ali šire.

Putem društvenih mreža obratio se prijateljima i javnosti navodeći razloge koji su ga naveli na taj potez.

Obraćanje Dalibora Horvata Hokyja prenosimo u cijelosti:

Stalni upiti i pozivi za pomoć i pitanja što je sa udrugom Riječko srce ne prestaju i teško je objašnjavati svakodnevno. Udruga koja je u proteklom razdoblju učinila ono što nijedna udruga u Hrvatskoj nikada nije niti hoće niti može učiniti, ono što je učinilo Riječko srce.

Najviše ožiljaka i posljedica u svim tim godinama djelovanja dotaklo je mene osobno kako privatno tako i s one ljudske strane. Puno ljudi okupio sam oko sebe, jako puno prijatelja i onih fake prijatelja za koje sam smatrao da su prijatelji a upravo ti fake prijatelji učinili su mi toliko problema s kojima sam se borio i trošio svoju energiju pravdajući se da bi se opravdao upravo zbog njih.

Većina prijateljstva su ostala a ona lažna prijateljstva koja su me pokušala zakopati završila su na moju sreću i zauvijek otišla iz mojega života.

COVID koji se je desio i koji je zaustavio život onakav kakav smo naučili mene je ustvari nagradio. Imao sam vremena razmišljati jako puno, posložio svoje prioritete i posvetio se svojoj obitelji. Mnogim obiteljima, udrugama i ustanovama sam pomogao i što sam sve učinio za njih toliko sam najviše zapostavio svoju obitelj koja mi je bila velika podrška ali sam ju osobno previše zapostavio. Uvijek ispred svih bili su oni kojima je trebalo pomoći a svojoj obitelji njima sam davao mrvice.

Kako sam i rekao, COVID me je resetirao i vrijeme karantene s obitelji je vrijeme koje sam dobio s obitelji i tu sam posložio svoj prioritet, svoju obitelj, svoj život. Želio sam svoju obitelj i svoju privatnost nazad i dobio sam je i ne želim više ni sekundu svoga vremena izgubiti a da mi obitelj nije centar svega.

Pomogao sam mnogima i ponosim se time, činio sam to sa srcem i uvijek uspio u tome. Upoznao jako puno ljudi, stekao jako puno poznanstva i neka to bude nagrada,. A udruga Riječko srce udruga koja je ostavila veliki trag u gradu Rijeci neka bude za primjer onim udrugama koje krenu tim putem.

Udruga Riječko srce je trenutno apsolventa i sve do sada, iako sam, sve to hendlam prema zakonu. Tako da svi oni koji su u udruzi ČLANOVI i oni koji imaju želju prema humanitarnom radu uvijek mogu nastaviti djelovanje udruge Riječko srce, naravno prema važećem statutu udruge.

Ja osobno sam svoju energiju iscrpio i usmjerio je isključivo na svoju obitelj i sebe i uživam u svakom trenutku s njima i sa svime onim čime sam se posvetio.

Sve informacije oko udruga mogu se dobiti kod odvjetnika udruge i naravno knjigovođe udruge.

Hvala svima na suradnji i nezaboravnim humanitarnim akcijama?
Hvala svim partnerima sponzorima i naravno svim medijima ?”, napisao je u objavi na Facebooku Dalibor Hoky Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari