ZA UGODNIJI BORAVAK

Predivno! Likovna udruga ‘Veli pinel’ donirala slikarske radove Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka

U novom bolničkom kompleksu na Sušaku danas je upriličeno svečano uručenje donacije Likovne udruge “Veli pinel” iz Kostrene, a namijenjena je opremanju prostora Klinike za pedijatriju KBC-Rijeka.

Riječ je o 29 slikarskih radova kreiranih tehnikama akril ili ulje na platnu u formatu 50 x 70 cm, a tema slika su likovi iz crtanih filmova. Prema riječima potpredsjednice LU “Veli pinel” Helene Šalamon, povod za pokretanje inicijative je preseljenje dječje bolnice u nove prostore koje su vrijedni članovi Udruge željeli oplemeniti i ukrasiti veselim motivima te je naglasila – Mi ćemo biti sretni ako se djeca razvesele i ako se nasmiju jer njihov osmijeh je neprocjenjiv. Radove darovitih slikara amatera od kojih dvoje najmlađih imaju 13 i 17  godina, uručili su tajnica udruge Ivanka Zec te članovi Đurđica Buza i Ivica Rožić.

Vrijednu donaciju preuzele su predstojnica Klinike za pedijatriju izv. prof. dr. sc. Iva Bilić Čače i glavna sestra Klinke Danijela Višnić koje su od srca zahvalile članovima Udruge te izrazile svoje oduševljenje umjetničkim radovima koji će jamačno oplemeniti bolničke prostore i omogućiti mališanima na liječenju boravak u što ugodnijem i njima prilagođenom okruženju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari