PREDSJEDNIK GV-a NAJAVIO 11. SJEDNICU: Poropat očekuje „vrući“ Aktualni sat s pitanjima o suspendiranim pročelnicima, 3. maju, javnoj nabavi…

Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat najavio je 11. sjednicu Vijeća koja će se održati u četvrtak, 27. rujna.

Poropat je predstavio neke od točaka dnevnog reda nadolazeće sjednice te najavio nadolazeće predstavničke izbore za riječke mjesne odbore, kao imenovanja u Savjet mladih Grada Rijeke.

Osvrćući se na aktualne teme, predsjednik Gradskog vijeća kazao je kako očekuje zanimljiv Aktualni sat te pitanja o suspendiranom pročelniku Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom Vladimiru Bencu, situaciji u brodogradilištu 3. maj te kontroverznom slučaju javne nabave za tvrtku Rijeka plus.

Među točkama dnevnog reda, Poropat je najavio prijedlog dopune istog o raspisivanju izbora za predstavničke članove vijeća riječkih mjesnih odbora na mandat od četiri godine, koji će se održati 25. studenog, te imenovanje članova za Savjet mladih Grada Rijeke na trogodišnji mandat, za kojeg se mogu javiti svi građani od 15 do 30 godina koji imaju prebivalište ili boravište u Gradu Rijeci. Javni poziv bit će objavljen 1. listopada.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Također, Vijeće će se očitovati o izvješćima rada gradskih ustanova te poslovanju javnih trgovačkih društava te prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju gradskog Proračuna za tekuću godinu. Od, za građane vrlo značajnih odluka, predsjednik Vijeća izdvojio je razmatranje Prijedloga zaključka o sufinanciranju privatnih dječjih vrtića.

Uz obavijest da je između dvije sjednice Gradskog vijeća došlo do promjene unutar zastupničkih klubova, prema kojoj je bivši nezavisni zastupnik Josip Kukuljan postao članom Mosta nezavisnih lista, Poropat je najavio kako će, u želji da se rad gradske uprave dodatno otvori javnosti, predsjednik Gradskog vijeća svake srijede od 15 do 16 sati, počevši s 3. listopadom, u svom uredu na 2. katu zgrade Gradske uprave (Korzo 16) primati građane te saslušati njihova iskustva, prijedloge i probleme.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views