POTPISIVANJE VAŽNOG UGOVORA

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u petak u posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U petak, 26. kolovoza u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula) župan Zlatko Komadina sastat će se s predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem

Uz županove suradnike, sastanku će prisustvovati i potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

U 10.45 sati, ispred Salona Grada Rijeke na Korzu održat će se potpisivanje ugovora o izvođenju dviju novih grupa radova na području Rijeke i Kastva u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka”.

Riječ je o dva ugovora ukupno vrijedna više od 447 milijuna kuna (bez PDV-a) koje će potpisati u ime nositelja projekta direktor KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka Andrej Marochini te u ime izvođača radova direktor GP KRK d.d. Sanjin Purić.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će i Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja i Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka” obuhvaća izgradnju i optimizaciju sustava javne odvodnje uz izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i jedno je od najvećih ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Republici Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je 1,76 milijardi kuna (bez PDV-a), a sufinancira ga Europska unija u visini do 1,25 milijardi kuna (bez PDV-a), što čini 71,33% troškova. Sredstva Europske unije osigurana su kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ za razdoblje 2014.-2020.

Obavještavaju se korisnici da se sutra neće moći koristiti parking ispred Slogin kule 2.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari