MEĐUNARODNI LIKOVNI NATJEČAJ

MANDRAĆ Ovog vikenda prošetajte galerijom na otvorenom u magičnoj atmosferi Voloska!

Još dva dana dijeli nas od održavanja jubilarnog 35. izdanja međunarodnog likovnog natječaja „Mandrać“

„Mandrać“ će u posebnoj atmosferi šarmantnog Voloskog okupiti brojne umjetnike, autore, ljubitelje umjetnosti, kao i domaće i strane goste kako bi uživali u galeriji na otvorenom i svjedočili autentičnom umjetničkom činu stvaranja.

subotu, 27. 8. u lučici će crtati, slikati i kreativno se izražavati djeca prijavljena u dvije skupine – od 5 do 10 i od 11 do 14 godina, a u 13 sati će međunarodni stručni žiri proglasiti najbolje radove.

Prijave se primaju od 9 do 12 sati na pultu organizatora gdje će sudionici dobiti podloge, a pribor mogu donijeti sami.

U 12 sati svi su pozvani na lutkarsku predstavu autorice Marije Maksimović „Male tajne profesorice Šifrice“ koja će djecu upoznati sa Svijetom kriptografije – svijetom pisanja tajnih poruka. Na tom putovanju će upoznati profesoricu Šifricu i njezina prijatelja profesora Kriptića. Oni će im objasniti osnovna načela kriptografije i pokazati kako svoje poruke skrivaju od Radoznalića. 

Nakon predstave, djeca će moći provjeriti i produbiti svoje znanje o kriptografiji na radionici kroz koju će ih provesti Šifrica. Na radionici će naučiti kako mogu poruke šifrirati sa skitalom, Cezarovom i Pig-Pen šifrom.

U 20 sati u lučici Volosko, na tirabarkama održat će se aukcija slika akademskog slikara Claudia Franka, idejnog začetnika likovnog natječaja „Mandrać“ i legendarnog umjetnika koji već dugi niz godina omiljene vološćanske motive uspješno pretače na svoja platna i zidove mnogobrojnih ljubitelja njegove umjetnosti. Uz aukciju slika, Claudio Frank i Esperanza Claudia Frank nastupit će na violini dok će ih na glasoviru pratiti Natalya Marycheva. Voditelj programa je Davor Jurkotić.

nedjelju, 28.8. je središnje događanje manifestacije kada će svoje radove tijekom cijelog dana izložiti profesionalni umjetnici, umjetnici amateri i ostali kreativni autori i pritom se natjecati u dvije kategorije – općoj kategoriji „Mandrać 2022.“ i „Ex Tempore“.

Prijave za obje kategorije primaju se od 9 do 12 sati na pultu organizatora. Ručak za prijavljene tradicionalno je organiziran u restoranu Mili. U 13 sati prijavljeni u kategoriji „Ex Tempore“ na prostoru lukobrana izlažu svoje gotove radove, nastale na licu mjestu, žiriju na procjenu.

U 19 sati slijedi program proglašenja najboljih i dodjela vrijednih nagrada, nakon koje će, oko 20 sati, okupljene zabaviti Kristina Radovčić Kiki, kantautorica i članica dua The Blondes poznatog po autorskoj glazbi pop-rock-etno izričaja i jedinstvenim coverima hrvatskih i stranih izvođača.

Kiki će nastupiti u pratnji Marija Šimunkovića, vrhunskog gitariste koji će virtuoznom svirkom oplemeniti njen izričaj i dodati mu omiljenu blues notu. Na repertoaru ovog akustičnog dua naći će se i autorske uspješnice grupe The Blondes koje će u njihovoj izvedbi poprimiti zanimljivo novo ruho.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, dvodnevni program „Mandraća 2022“ održat će se u dvorani Doma Liburnija (Andrije Štangera 48, Volosko).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari