MLADI I INOVATIVNI

Predstavljamo riječke start-upove (2): Unseen – videoigrica za slijepe i slabovidne osobe

Njihova ideja vrlo je inovativna i namijenjena je slijepim i slabovidnim osobama

U sklopu Startup Inkubatora Rijeka, namijenjenog osobama koje samostalno ili unutar tima žele razvijati svoju poduzetničku ideju, svoje projekte kao dio 11. generacije projekta razvila su 23 tima, a među njima je i tim Unseen iza kojeg stoje Dominik Štrok, David Liović, Maja Grčki i Ivan Kos. Startup inkubator je integralni dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke ( https://startup.rijeka.hr/o-nama ).

Njihova ideja vrlo je inovativna i namijenjena je slijepim i slabovidnim osobama. Tim Unseen naime izrađuje akcijsku videoigru istog imena za slijepe i slabovidne osobe s naglaskom na potpunu samostalnost igrača.

Glavni pokretač razvoja ove ideje je približiti moderan oblik zabave navedenoj skupini ljudi na način da se u potpunosti izbaci potreba za osjetilom vida. Koncept cjelokupnog igračkog iskustva, odnosno, sve mehanike igre se isključivo oslanjaju na osjetilo sluha i dodira, odnosno vibracija.

Videoigru će moći igrati svatko, korisničko sučelje će postojati, no ono neće davati prednost igračima koji vide. Na taj način ostvarit će se ravnopravnost među igračima, ne zanemarujući grafičke elemente.

„Prva verzija igre je napravljena i potpuno se može igrati prema originalnoj zamisli. Ono što joj trenutno nedostaje su detalji na korisničkom sučelju, vokali i razrađene teže razine igranja. Sve navedeno planiramo izvesti kroz testiranja sa ciljanom skupinom krajnjih korisnika i savjetovanjima sa potencijalnim izdavačima“, objašnjavaju članovi tima Unseen.

Ističu kako su jako zadovoljni načinom na koji funkcionira Startup Inkubator, jer kažu, pomoć i potpora su tu kroz cijeli proces razvoja ideje, odnosno proizvoda.

„Što se tiče programa koji smo prošli u Startup Inkubatoru možemo reći kako je izrađen za svaki mogući tip ideje koju potencijalno imate. Od početne faze do završne timovi imaju vrhunsku potporu stručnih osoba u svom području koji se svojim nesebičnim angažmanom i savjetima brinu da vaša ideja ugleda svijetlo dana i to u svojoj najboljoj verziji. Isto tako, izvan mentorske podrške imali smo i podršku u smislu organiziranih evenata i predavanja te besplatnih poziva na vrhunske konferencije u relevantnim poljima s vlastitim promotivnim pultom. U tijeku inkubacije također smo upoznali i naše kolege korisnike programa, ostvarili mnoga prijateljstva i međusobno se družili u odličnoj atmosferi – bez natjecateljskog karaktera“, poručuju momci i djevojka iz Unseena.

Za kraj su dodali kako bi svima koji imaju želju aktivirati se u društvu ili imaju kreativan um savjetovali da se prijave u Startup Inkubator.

„Čak i bez konkretne vlastite ideje može se doći ondje, raspitati se, upoznati ljude i
možda se pronaći ili inspirirati u mnogobrojnim drugim idejama koje ondje izviru te postati članom nekog tima“, zaključili su mladi start-upovci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari