CILJ POBOLJŠANJE KVALITETE ŽIVOTA

Predstavljen Nacionalni plan razvoja otoka 2021.-2027. i Registra otoka

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas je u Društvenome dome u Dobrinju održano predstavljanje Nacionalnog plana razvoja otoka 2021.-2027. i Registra otoka kojem su nazočili predstavnici Primorsko-goranske županije, otočni koordinatori iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije, predstavnici jedinica lokalne samouprave, otočani i ostali dionici otočnog razvoja s područja županije.

Nacionalni plan razvoja otoka za razdoblje 2021.-2027. predstavlja strateški dokument kroz koji će se usmjeriti oko 7,9 milijardi kuna ulaganja za financiranje projekata gospodarenja otpadom, gradnje i obnove vrtića, škola, domova zdravlja, bolje brodske povezanosti, stambenog zbrinjavanja, ali i pomoći socijali, poticanju poduzetništva i civilnog društva. Rezultat je zajedničkog rada i međusobne koordinacije svih sudionika otočne razvojne politike – resornih tijela državne i javne uprave, jedinica regionalne i lokalne samouprave, regionalnih koordinatora te predstavnika civilnog društva i znanstvene zajednice (44 osobe radne skupine).

Registar otoka predstavlja novitet kojim se na jednom mjestu, a s ciljem lakšeg upravljanja, korištenja i čuvanja jedinstvene otočne geografske cjeline, evidentira svih 1.244 hrvatskih otoka, otočića i hridi i s njima povezani parametri. Time je stvorena baza podataka koja će služiti kao podloga za izradu analitičkih izvještaja nužnih za usmjerenja i vođenje učinkovite politike razvoja otoka

Oba strateška dokumenta sastavljena su s ciljem poboljšanja kvalitete života na svim hrvatskim otocima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari