OD 17. DO 23. TRAVNJA

Predstavljen program manifestacije 31. Dani Trsata

Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat u suradnji s Klubom prijatelja Grada Trsata, Hrvatskom čitaonicom Trsat, Gradskom glazbom Trsat, UABA Trsat, Trsatskim svetištem te Gradskom knjižnicom Rijeka – ogranak Trsat tradicionalno organizira Dane Trsata koji će se ove godine odvijati od 17. do 23. travnja.

Manifestacija će započeti u ponedjeljak, 17. travnja, u 17:30 sati svečanim mimohodom od Dvorane mladosti do Trsatske gradine.

U utorak, 18. travnja, u prostorijama GKRi- ogranak Trsat održat će se interaktivna radionica za djecu na temu srednjovjekovne odjeće.

Udruga umirovljenika Trsat u svojim prostorijama u srijedu 19. travnja, s početkom u 15 sati organizira kreativnu radionicu, a istoga dana na Kaštelu će se održati Trsat Escape. Potraga za blagom započeti će u 16 sati, a zainteresirane ekipe moći će se prijaviti na licu mjesta.

Vijeće mjesnog odbora 19. travnja u 19 sati planira druženje s građanima koje će se održati u prostorijama mjesnog odbora, Trg Viktora Bubnja 2A (Dvorana mladosti).

U četvrtak, 20. travnja, u 17:30 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat održat će se znanstveno popularni skup “Trsat- čuvar Frankopanske baštine”. U prostorijama GKRi- ogranak Trsat u 18 sati započet će pričaonica za djecu.

Oslobođenje Trsata obilježit će se u petak, 21. travnja, polaganjem vijenaca na spomenik NOB-a u ulici Slavka Krautzeka u 10 sati. Vijeće mjesnog odbora Grad Trsat u 11 sati položiti će vijenac na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata na Trsatskom groblju. Svečana akademija održati će se u 18 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

Subota, 22. travnja, rezervirana je za povijesni spektakl Povratak Frankopana. Cjelodnevni program uključuje sajam starih zanata, viteške borbe, turnir u streličarstvu i mačevanju, srednjevjekovne plesove, predstave za djecu, a svi zainteresirani moći će se voziti i kočijom s konjima. U 18:30 sati započet će bitka za Kaštel nakon koje slijedi ustoličenje novoga kapetana.

Gradska glazba Trsat održat će koncert u 20 sati u Hrvatskoj čitaonici Trsat.

U Nugentovom parku nastupit će Swing Express Trio. Koncert će započeti u 21 sat.

U nedjelju, 23. travnja, na dan Sv. Jurja u 10:30 sati održat će se svečana misa u župnoj crkvi Sv. Jurja koju će predvoditi nadbiskup Mate Uzinić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari