WOW

Predstavljen projekt Nova Kraljevica; Sadrži i dva nova hotela – pogledajte kako će izgledati!

Foto: Facebook/Damir Medved video

Nova Kraljevica udahnut će novi sjaj šetnici uz obalu, a donosi i nešto manje od 100 novih radnih mjesta u prvoj fazi projekta

Jučer je na 7. sjednici Gradskog vijeća grada Kraljevice predstavljen projekt Nova Kraljevica. Riječ je o projektu izgradnje dva hotela, projekt “Liburnia 1” temelji se na rekonstrukciji i obnovi Ortopedske bolnice, nekadašnjeg hotela, dok je novo planirana građevina hotela „Liburnia 2“ smještena u neposrednoj blizini spomenika kulturne baštine, Dvorca Nova Kraljevica i zgrade “Fortica“ (nekadašnje vile Nirvana).  Ukupna, procijenjena vrijednost projekata iznosi oko 30 milijuna eura.

“Liburnia 1”, hotel predviđene kategorizacije 5*, protezat će se na oko 9000 m2 bruto građevinske površine. Predviđeno je ukupno 50 smještajnih jedinica koje čine sobe i apartmani, te 75 parkirnih i garažnih mjesta. Hotel “Liburnia 2”, predviđene kategorizacije 4*, protezat će se na ukupno oko 10.500 m2 bruto građevinske površine. Imat će 83 smještajne jedinice. Unutar garaže biti će smješteno 90 parkirnih mjesta i dodatnih 20 u ukolišu parcele.

“Oba hotela će osim smještajnih i parkirnih kapaciteta, te sadržaja nužnih za rad samih hotela imati i moderno uređene ugostiteljske sadržaje te dodatne sadržaje kao što su bazeni, fitness, wellness i slično. Ono što moram još jednom istaknuti jest da su oba projekta rađena u suradnji i uz odobrenje Konzervatorskog odjela u Rijeci. Također, cilj spomenutih projekata je vratiti sjaj postojećih objekata, ali i same mikrolokacije, zadržati povijesne karakteristike uz praćenje suvremenih trendova, ali i udahnuti novi život i dati novu namjenu. Kreirati novu Kraljevicu”, istaknula je Ira Rechner Šustar, projektantica hotela.

Domagoj Bebić, izvanredni profesor i komunikacijski stručnjak istaknuo je da će projekti  izgradnje hotela visoke kategorije sami po sebi predstavljaju značajni iskorak za širu zajednicu Kraljevice.

“Osim što će ovaj značajan projekt udahnuti novi život u, rekli bismo, značajne građevine u Kraljevici, projekt će Kraljevici svakako dati novi razvojni zamah. Projekt Luburnia1 i Liburnia2 osiguravaju infrastrukturni, ali i gospodarski razvoj Kraljevice. Infrastrukturno govorimo o uređenju lučice, ali i šetnice uz samu obalu, uređenje pristupnih cesta kao i popratne horizontalne i vertikalne signalizacije. Gospodarski, projekt “Luburnia1” i “Luburnia2” donose mnogo više. Ponajprije donose gotovo 100 novih radnih mjesta u prvoj fazi (otvaranjem samih hotela), hoteli visoke kategorije privući će novu skupinu gostiju visoke platežne moći što će dovesti do daljnjeg turističkog razvoja Kraljevice te otvaranja novih sadržaja, a time i novih radnih mjesta.

VIDEO DANA:

Nakon prezentacije projekta zaključeno je kako će Kraljevica izgradnjom spomenutih hotela zauzeti novo mjesto na turističkoj karti Hrvatske, otvorit će se nova radna mjesta, otvorit će se novi sadržaji koji će biti namijenjeni široj zajednici, ali i prostor za plasman i prodaju lokalnih proizvoda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari