U RIJEČKOM RIHUBU

Predstavljen projekt ProstoRi podrške – Program savjetovališta u zajednici

U sklopu okruglog stola Kako stvaramo Prostore podrške održanom u riječkom RiHub-u predstavljen je projekt ProstoRi podrške – Program savjetovališta u zajednici.

Na okruglom stolu sudjeluju stručnjaci iz udruge U.Z.O.R., udruge Terra i Grada Rijeke te suradnici stručnjaci iz Centara za socijalnu skrb, Domova za odgoj djece i mladeži, Odjela za adolescentnu psihijatriju KBC Rijeka i drugi suradnici iz organizacija i institucija u području pružanja socijalnih usluga.

Učesnike je u ime Grada Rijeke pozdravila pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb, Karla Mušković.

Projekt ProstoRi Podrške – program savjetovališta u zajednici provode Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka – kao nositelj i Udruga Terra i Grad Rijeka – kao partneri. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.999.947,52, provodi se periodu od 1.7.2021. do 30.6.2023., a sufinancira ga Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Cilj projekta je uspostavljanje savjetovališta u zajednici s ciljem povećanja dostupnosti psiholoških i socijalnih usluga osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti radi sprječavanja kronifikacije psiholoških poteškoća i institucionalizacije te lakšeg uključivanja osobe na tržište rada.

Riječ je o nastavku pružanja stručne psihosocijalne podrške i pomoći, koju nude udruge U.Z.O.R. i Terra, zahvaljujući velikim kapacitetima stručnih i kvalificiranih psihologa i psihoterapeuta. Korisnici projekta su djeca i mladi do 21 godine koji imaju poteškoća u odrastanju i njihovi roditelji. Korisnici se direktno mogu javiti u udrugu Uzor ili Terra ukoliko imaju potrebu raditi na osobnom razvoju ili savladavanju poteškoća. Usluge u sklopu projekta su besplatne za korisnike projekta.

 

Projekt je bio prijavljen na poziv: Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb.

VIDEO DANA:

Glavne aktivnosti projekta su adaptacija i opremanje prostora za kvalitetno pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga, aktivnosti Savjetovališta u udrugama UZOR i Terra, aktivnosti Laboratorija za učenje, aktivnosti mobilnog tima za osobe koje nisu u mogućnosti doći do savjetovališta, umrežavanje dionika i održavanje 2 okrugla stola s ciljem promocije procesa deinstitucionalizacije socijalnih usluga, te prava pripadnika ciljanih skupina projekta, izrada brošure o pružateljima socijalnih usluga, edukacija osposobljavanja za stručnjake za pružanje kvalitetnijih socijalnih usluga.

I.B.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views