PREDSTAVLJENI „BOLJI MATULJI“: Miodrag Šarac kandidat je pet stranaka za načelnika Općine Matulji

Miodrag Šarac kao kandidat za načelnika Općine Matulji u prijevremene lokalne izbore kreće pod egidom „Bolji Matulji“ s podrškom pet stranaka: Nezavisne liste Željko Grbac, HDZ-a, Akcije mladih, Liburnijske stranke i HNS-a

„Vrijeme je da Matulji, nekad uspješna i ponosna općina, nakon razdoblja s kojim nikako nismo bili zadovoljni krene ponovno uzlaznom putanjom“, najavio je prilikom predstavljanja nove političke platforme „Bolji Matulji“ pred prijevremene lokalne izbore Miodrag Šarac koji u izbornu utrku za vlasti u Matuljima kreće s podrškom čak pet stranaka – Nezavisne liste Željko Grbac, HDZ-a, Akcije mladih, Liburnijske stranke i HNS-a.

msp4

U svom govoru kojim je predstavio inicijativu „Bolji Matulji“ Miodrag Šarac je pozvao i članove drugih stranaka da suspregnu osobne i skostranačke interese i daju podršku ovom programu kako bi Matulji postali bolje mjesto za život.

Zanimljivo je bilo i samo predstavljanje inicijative „Bolji Matulji“ – umjesto stranačkih prostorija, Miodrag Šarac i njegovi kandidati za zamjenike Dunja Šimić i Alen Ružić organizirali su predstavljanje na ulici, ispred izloga napuštenog trgovačkog prostora kojeg su oblijepili fotografijama s motivima iz povijesti Matulja.

„Do prije sat vremena izlog iza nas bio je svima znano ruglo u središtu općine. Uz samo malo dobre volje, kreativnosti i novih ideja, pretvorili smo ovaj prostor u nešto novo. Ovo je poruka da želimo, znamo i možemo. Od danas ovo više nije samo izlog, već početak promjena. Promjena koje žele i na koje su spremni svi stanovnici Matulja“ – izjavio je Miodrag Šarac.

Predstavljanju su nazočili i predstavnici stranaka koje podržavaju Miodraga Šarca u kandidaturi za načelnika, a na izbore za općinsko vijeće ići će kao zasebne liste.

„U težnji za Bolji Matulji ujedinili smo se svi. Ponosan sam što smo stranačke boje i ideologije stavili sa strane. I dalje ćemo vjerojatno imati drugačija stajališta o povijesnim, političkim ili gospodarskim temama na razini države. Ali mi ovdje ionako ne odlučujemo o stopi PDV-a, problemu kredita u švicarskim francima ili monetizaciji autocesta. Međutim, mi ovdje izravno odlučujemo o tome hoće li djeca dobiti besplatne udžbenike, hoće li se zona Miklavija konačno pokrenuti, hoćemo li i kakav multimedijalni centar izgraditi, hoće li naši umirovljenici dobiti dom, hoće li zapušteni prostori poput ovog u centru i drugih biti stavljeni u funkciju, hoće li svaka kuća u našim selima imati vodovod, do kojih će sela voziti autobusne linije, kako ćemo ravnomjerno razvijati i gornji kraj, hoćemo li graditi Dom Lisina, hoće li rotor smanjiti gužve i još puno toga oko čega je normalno da se svi složimo. Odluke koje se tiču svih nas više se ne smiju donositi svađama ili samovoljom jednog čovjeka. Svi bi se trebali složiti oko bitnih stvari koje će Matulje učiniti boljim Matuljima“ – istaknuo je Miodrag Šarac i zahvalio se na podršci Željku Grpcu i Igoru Baraku ispred Nezavisne liste Željka Grpca, Vedranu Grguriću ispred HDZ-a, Darjanu Bukoviću ispred Akcije mladih, Robertu Staniću ispred Liburnijske stranke i Marinu Klancu ispred HNS-a.

Miodrag Šarac je dodao kako žali zbog toga što je bivši načelnik uzrokovao prijevremene izbore jer su se novcima potrošenima na nove mogli djeci kupiti besplatni udžbenici ili popraviti krov na dječjem vrtiću.

Predstavljanje Miodraga Šarca kao kandidata za načelnika te Dunje Šimić i Alena Ružića kao njegovih zamjenika završilo je lijepljenjem plakata Bolji Matulji, u čemu su sudjelovali i predstavnici svih stranaka. Događanje je izazvalo pažnju stanovnika Matulja koji su prilazili, razgovarali i čestitali Miodragu Šarcu i njegovim zamjenicima na kandidaturi.

msp8

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari