PREDSTAVLJENI NOVI RIJEČKI SUVENIRI: Što sve ima certifikat “Izvorno riječko”

foto: facebook GLUD

Danas je u Salonu Grada Rijeke održana prezentacija novih riječkih suvenira koji su dobili certifikat “Izvorno riječko”: podmetača “Pod padelu” obrta “Glagoljica u drvu” i čajeva tvrtke “Papar i sol”

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici tvrtki čiji su suveniri predstavljeni – vlasnik obrta “Glagoljica u drvu” Saša Diminić te predstavnici tvrtke “Papar i sol” voditelj maloprodaje i “Samovar shopa” Branko Metzeger Šober i izvršna direktorica Jasmina Šerifović. Njihovi domaćini bili su gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

podmetač1

Podmetači Pod padelu su drveni podmetači u obliku slova glagoljice koje je proizveo obrt Glagoljica u drvu, i doista su unikatna kuhinjaka pomagala koja pored praktične primjene mogu imati i značajnu informativno-obrazovnu funkciju. Glagoljska slova izrađena su od brezovog furnira te obojana toplim bojama. Inače, glagoljska slova čine i i noge drugih poznatih riječkih suvenira – bančića.

Čajevi s oznakom Izvorno riječko dio su bogate ponude Manufakture Samovar tvrtke “Papar i sol” i izravno proizlaze ili su inspirirani arhivskim istraživanjima riječke povijesti.

samovar čaj3

Čajevi su pakirani u vrećice na kojima se nalazi ilustracija iz povijesti ili neko obilježje  riječke sadašnjosti poput čajeva Karolina riječka, Torpedo i slično. Zanimljivo, postoje i čajevi za riječku buru i jugo!

foto: Grad Rijeka
foto: Grad Rijeka

 

Sve riječke suvenire, stare i nove, možete nabaviti u Turističkom informativnom centru na Korzu ili web-trgovini Grada Rijeke.

foto: Grad Rijeka
foto: Grad Rijeka

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari