BORBA S KORONAVIRUSOM

Prema podacima ECDC-a PGŽ se nalazi u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

U četvrtak 19. kolovoza ECDC je objavio novu korona-kartu Europe, iz koje je vidljivo da su Jadranska obala i Grad Zagreb i dalje u narančastom

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se na tjednoj bazi, a na temelju 14-dnevne incidencije, odnosno 14-dnevnog kumulativnog broja novooboljelih osoba i dnevnog udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

“Kada govorimo o Republici Hrvatskoj, često se u javnosti spominju 4 statističke regije – Sjeverozapadna Hrvatska, Sjeveroistočna Hrvatska, Grad Zagreb i Primorska Hrvatska. Međutim, gledajući isključivo Primorsko-goransku županiju, a prema podacima ECDC-a, u četvrtak je 14-dnevna incidencija novooboljelih iznosila 40,78, što znači da se Primorsko-goranska županija nalazi u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti. Nadalje, udio pozivnih testova u ukupnom broju testiranih u PGŽ-u iznosi 0,33%, dok tjedna stopa testiranih osoba na 100 000 stanovnika iznosi visokih 7712.”, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Podsjetimo, zelenom su na karti ECDC-a označene regije kojima je 14-dnevna incidencija zaraženih na 100 000 stanovnika manja od 50, a udio pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih manji od 4% ili je 14-dnevna incidencija manja od 75, a udio pozitivnih manji od 1%. (D.I.)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari