VELIKO PRIZNANJE

Prestižni britanski časopis uvrstio NP Risnjak među pet najboljih europskih nacionalnih parkova

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Nacionalni park Risnjak među pet je najboljih europskih nacionalnih parkova po izboru prestižnog Guardiana. U vrhu njihove nedavno objavljene liste parkovi su koji nisu izloženi prekomjernim gužvama, a u isto vrijeme očaravaju svojom netaknutom prirodom i jedinstvenog su iskustva za posjetitelje.

U Guardianu ističu da je da krševiti vrhovi, mirne šume i bistrine rijeke Kupe čine pejzaž Risnjaka zaista posebnim, a bogatstvo flore i faune čini ga jedinstvenim staništem. Pojašnjavaju i da je naš prelijepi Risnjak nazvan po rijetkom stanovniku ovih krajeva – risu, no on nije samo utočište divljih životinja poput smeđih medvjeda, vukova i divokoza, već i svih koji traže bijeg od užurbanog, modernog života, prenosi Kanal Ri.

Kao jednu od najvećih atrakcija Risnjaka ističu izvor rijeke Kupe koji posjetiteljima pruža nezaboravno iskustvo boravka u prirodi. Poučne staze nalaze se duž parka te nude mogućnost organiziranog istraživanja. A za sve one željne osvajanja vrhova, Risnjak nudi čak 11 vrhova za penjanje, dok najviši među njima doseže 1528 metara.Uz Risnjak na listi top pet su i španjolski Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, francuski Mercantour, Francuska, njemački Eifel te portugalski Peneda-Gerês.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari