RADOVI ĆE TRAJATI 8 MJESECI

Prije ljeta početak rekonstrukcije Adamićeve ulice? Sav promet odvijat će se Rivom!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Još prije dvije godine najavljena je rekonstrukcija Adamićeve ulice koja je trebala započeti ubrzo po rekonstrukciji Krešimirove

Na to je danas na Aktulanom satu 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke podsjetila gradska vijećnica Danijela Bradamante (SDP). Postavila je pitanje rekonstrukcije Adamićeve ulica odnosno je li u planu početak radova.

Na njezino pitanje odgovorio je gradonačelnik Marko Filipović.

Gradonačelnik je istaknuo kako je prije dvije godine završen značajan projekt rekonstrukcije Krešimirove ulice:

“Sada je potrebno kroz Adamićevu ulicu provesti produženje infrastrukture. Radove financiraju Hrvatske ceste sa 7,6 milijuna kuna, Grad Rijeka sa 1,7 milijuna i KD VIK sa 27 milijuna kuna iz europskih fondova i 900.000 kuna vlastitih sredstava. Radovi će se odvijati na potezu od restorana Indexa (Brajda) do Mrtvog kanala”, odgovorio je Filipović i dodao:

“Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću je provedeno, dokumentacija je trenutno na kontroli u Hrvatskim vodama. Objavu nadmetanja očekujemo u ožujku. Radovi će trajati 8 mjeseci, a čitav ugovor 13 mjeseci. Za vrijeme radova Adamićeva ulica će biti zatvorena, a sav promet će se odvijati Rivom.”, rekao je gradonačelnik Filipović.

Ako javna nabava prođe bez problema, radovi će započeti prije ljeta ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari