'NISMO SE OVOME NADALI...'

Video | Riječanin Vladimir primio u svoj dom prve izbjeglice iz Ukrajine

Screenshot Kanal Ri

Oči cijelog svijeta uprte su u Ukrajinu, a situaciju sa zebnjom prati i 100-tinjak Ukrajinaca koliko ih trenutno živi u Primorsko-goranskoj županiji

Okupljeni su u Kulturnom društvu Rušnjak.

Ekipa Kanala Ri je posjetila prvog čovjeka društva koji ratna zbivanja u Ukrajini budno prati.

“Nismo se nadali da će do ovoga doći”, kazao je Vladimir Provči i sam šokiran zbivanjima u Ukrajini. Ruski napad i agresiju na Ukrajinu Provči oštro osuđuje.

Ukrajinci iz straha bježe iz zemlje, i dok se Europa priprema za njihov prihvat njih je četvero već u svoj dom primio i Vladimir.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: MIRJANA MAROHNIĆ
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Nismo se nadali da će do ovoga doći, kazao nam je Vladimir Provči, i sam šokiran zbivanjima u Ukrajini.

“Ukrajina nije ovo zaslužila, Ukrajina je liberalna demokratska zemlja, ima potporu država Europe i Amerike.”, kaže Vladimir Provči, predsjednik Kulturnog društva “Rušnjak” Primorsko-goranske županije i oštro osuđuje ruski napad i agresiju na Ukrajinu.

Ukrajinci iz straha bježe iz zemlje, i dok se Europa priprema za njihov prihvat njih je četvero već u svoj dom primio i naš sugovornik.

“Mi u kući već imamo izbjeglice. Ovih dana očekujemo veći priljev izbjeglica i vrlo ću ih rado primiti. To su ljudi intelektualci koji su boravili kao turisti kod nas i naši Rusini i Ukrajinci. Mi svakako želimo dati njima potporu i pomoć.”, dodaje predsjednik Kulturnog društva “Rušnjak” Primorsko-goranske županije.

Svi su u šoku i strahu za svoje obitelji i pred kamere nisu htjeli.

“Oni su se do sinoć nadali da se to neće desiti, apsolutno, da će Putin imati sluha za ono što države svijeta govore. Oni su očajni, danas nisu došli ni na doručak, nisu mogli ni jesti.”, kaže Vladimir Provči.

Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca “Rušnjak” tijekom godina djelovanja ostvarilo je značajnu suradnju sa brojnim ansamblima iz Ukrajine.

A mi se samo možemo nadati da će se ova suradnja čim prije opet nastaviti, da će pobijediti razum i da će ratna zbivanja u Ukrajini zamijeniti mir na dobrobit svih nas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari