170 TISUĆA KUNA

Primorsko-goranska županija darovala novo dostavno vozilo Ugostiteljskoj školi u Opatiji

Zamjenica župana Marina Medarić predala je ravnateljici Sibili Roth ključeve dostavnog vozila za potrebe rada učeničke zadruge Ugostiteljske škole Opatija

Kombi vozilo nadograđeno rashladnim uređajem i termoizolacijskim sustavom tovarnog prostora vrijedno 172.643,13 kuna u cijelosti je financirala Primorsko-goranska županija.

Zahvaljujući se na ovom vrijednom poklonu ravnateljica Roth rekla je da će im vozilo omogućiti dostavu hrane po najvišim standardima.

Naime od 2015. godine u Ugostiteljskoj školi djeluje Učenička zadruga „UGIĆI“ osnovana s namjerom postizanja odgojno-obrazovnih i društveno-gospodarskih ciljeva škole kao oblik izvannastavne aktivnosti učenika. Kroz Zadrugu učenici škole zajedno s nastavnicima realnom sektoru prezentiraju i razvijaju svoja stečena znanja i iskustva.

Zamjenica Medarić rekla je kako Ugostiteljska škola, njezini učenici i nastavnici, često sudjeluju u raznim županijskim događanjima gdje prezentiraju stečena znanja u pripremi i posluživanju hrane. S novim dostavnim vozilom organizacija i odlasci na takve prezentacije sada će im biti jednostavniji, istaknula je Medarić. Dodala je kako je proteklih godina Županija nabavila 20-tak kombi vozila uglavnom za prijevoz učenika u škole Gorskog kotara.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin podsjetila je da je Ugostiteljska škola u Opatiji, kao jedina srednja škola u Županiji, imenovana Regionalnim centrom kompetentnosti, te istaknula da su učenici i djelatnosti škole svojim ukupnim radom i zalaganjem itekako opravdali taj status. Rekla je nadalje kako vjeruje da će s ovim novim dostavnim vozilom biti još efikasniji u prezentaciji stečenih znanja i vještina.

Ugostiteljsku školu Opatija u školskoj 2020/2021. godini, kroz četiri odgojno-obrazovna programa pohađa 339 učenika, u ukupno 17 razrednih odjela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari