Primorsko-goranska županija nakon škola kreće u obnovu domova zdravlja

Foto: Ilustracija

Na današnjem redovnom susretu s novinarima župan Zlatko Komadina najavio je planirane programske aktivnosti za ovu godinu.

Dvije županijske ustanove, Regionalna energetska agencija Kvarner i javna ustanova “Priroda” . Istaknuo je, između ostalog, kako je osnivanje REA Kvarner bio pun pogodak.

Ta agencija napravila je energetsku procjenu preko 300 županijskih objekata, te u ovoj godini, nakon uspješno odrađenog projekta energetske obnove škola, kreće u energetsku obnovu pet objekata domova zdravlja.

Prema riječima ravnatelja Darka Jardasa spremni su i čekaju javni poziv resornog ministarstva projekti obnove domova zdravlja u Delnicama, Ravnoj Gori, Crikvenici, Krku i Loparu, a procijenjena vrijednost investicije je oko 28 milijuna kuna. Najavio je i nastavak projekta Unije gdje se priprema gradnja fotonaponske elektrane čime će Unije postati prvi energetski samoodrživi otok na Jadranu.

Jednako uspješno svoje programske aktivnosti provodi i “Priroda”. Nakon uređenja Centra za posjetitelje u Belom na Cresu, u ovoj godini otvara se po sličnom modelu i Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici. Trenutno se prema riječima ravnateljice Irene Jurić završavaju građevinski radovi, a paralelno se radi na pripremi postava kao i edukativnih materijala. Otvaranje Centra planirano je za jesen, a vrijednost cijele investicije je 8 milijuna kuna od kojih su dva milijuna kuna sredstva PGŽ, pet milijuna novac europskih fondova, a milijun kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari