145 TISUĆA EURA VRIJEDNI RADOVI

Galerija | Pročelnica Linčić Mužić obišla radove na sanaciji ceste u Kraljevici

Pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić , gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Robert Maršanić obišli su radove na cestovnoj infrastrukturi u Strossmayerovoj ulici u Kraljevici.

Radove vrijedne 145 tisuća eura sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Kraljevica, od čega Županijska uprava za ceste PGŽ sufinancira iznos od gotovo 80 tisuća eura.

Riječ je o radovima sanacije kolnika na ŽC 5065, vrijednima gotovo 75 tisuća eura, koji uključuju prilagodbu okana komunalnih i drugih instalacija, ugradnju tipskih betonskih i parkovnih rubnjaka te izvedbu rampi s taktilnom površinom na postojećim i novim pješačkim prijelazima kao i uređenje zelenih površina.

Uz navedeno, od strane Grada Kraljevice dodatno je predviđena izvedba nove horizontalne i vertikalne signalizacije i na raskrižju Ž5065-Ž5189 (raskrižje Strossmayerove-Uglice-Žlibine) te privoz Kovačnica-Banj na Ž5189.

Navedenim radovima formirat će se zona smirenog prometa čime će se osigurati uvjeti za sigurno kretanje pješaka u području osnovne škole i dječjeg vrtića. Završetak radova planiran je do listopada ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari