EDUKACIJA I ZABAVA

Profesor Baltazar stiže na Trg Riječke rezolucije! Podršku će mu pjesmom dati i Damir Kedžo

Brojni edukativni sadržaji, predstavljanje znanstveno popularnih tema i zanimljive prezentacije očekuju nas 19. i 20. svibnja na Trgu Riječke rezolucije

Manifestaciju Baltazar na Trgu organizira Veleučilište PAR u partnerstvu sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije s ciljem promicanja znanosti, umjetnosti i sporta.

Svi su pozvani i dobrodošli – odrasli koji su zainteresirani za zanimljive znanstvene teme, mladi i djeca koja svijet znanosti tek otkrivaju. Uz predavanja i prezentacije, održat će se i niz sportskih te umjetničkih radionica.

Kroz program je najavljeno sudjelovanje djece predškolske dobi, osnovnoškolaca i srednjoškolaca s područja grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, ali i šire.

Na manifestaciji će sudjelovati Udruga profesor Baltazar čija je misija poticanje znanja i inovativnosti, stvaralaštva i kreativnosti te promicanja društveno odgovornog poslovanja, posebice kod djece i mladih, učenika studenata i mladih znanstvenika.

Brojne udruge, institucije te ostali relevantni sudionici koji su svoj rad posvetili popularizaciji znanosti također će biti dio dvodnevnog programa prepunog zanimljivih sadržaja. Posjetitelji će imati priliku istraživati različita polja znanosti, kroz interaktivno sudjelovanje u zanimljivim pokusima, igrama, prezentacijama i radionicama.

Veliko finale događanja bit će u petak kada će koncert održati student Veleučilišta PAR – Damir Kedžo.

Baltazar na Trgu inspiriran je zanimljivom poveznicom grada Rijeke i popularnog animiranog lika profesora Baltazara iz istoimene serije u kojoj je Rijeka poslužila kao nadahnuće prilikom osmišljavanja Baltazar grada.

Manifestacija u petak počinje u 13, a u subotu u 10 sati uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari