14. IZBOR

Galerija | Proglašeni najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije; Čestitamo dobitnicima!

Proglašeni su pobjednici 14. po redu izbora za najljepši vrt Primorsko-goranske županije. Ocjenjivačka komisija u sastavu Mirta Blažević, Milica Sekulić, Bia Getz, i Ognjena Iršević odlučila je kako je najljepši primorski vrt Đurđice Kajtazi iz Opatije, a najljepši otočki vrt je onaj Dubravke Bunić iz Cresa.

Za najljepši urbani vrt nagrađena je Marija Stanković iz Rijeke, priznanje za najljepšu terasu pripala je Alenki Matajčić Meanžiji iz Viškova, a za najljepše uređenu komunalnu površinu nagrađen je Ramo Čaušević iz Rijeke. Na žalost, ove godine nije bilo prijava s područja Gorskog kotara.

Proglašenje pobjednika održano je u sjedištu Primorsko-goranske županije gdje je zamjenik župana Petar Mamula uputio čestitke nagrađenima te im zahvalio na sudjelovanju u ovaj hvale vrijednoj akciji.

“Akcija izbora za najljepši vrt podiže atraktivnost naših lokacija diljem županije. Iako je priroda najljepši vrt, u tom vrtu ovi vaši biseri posebno su istaknuti. Hvala Novom listu koji svake godine pronalazi bisere u našoj županiji i zajedno s nama dodjeljuje nagrade kao poticaj da nastavite i dalje”, rekao je Mamula.

U ime Novog lista sudionike je pozdravila i v.d. glavne urednice Slavica Bakić koja je zahvalila Županiji što sudjeluje uovoj akciji, a u ime stručnog žirija obratila se Bia Getz koja je čestitala svim sudionicima.

„Svima nam je čast sudjelovati u ovaj akciji i stvarno je užitak zaviriti u te vaše čarolije koje ste napravili u svom okolišu. Kad to vide naši čitatelji i sugrađani motivirate i njih da sudjeluju u ovaj akciji u kojoj priroda i biljke nagrade i oplemene naš vanjski prostor, a činimo i dobro za bioraznolikost. To je stvarno veliko opće dobro, a vama veliko zadovoljstvo i radost koje zahtjeva puno truda”, rekla je Getz.

Vrijednost poklon bonova za prve dvije nagrade iznosi 400 eura, odnosno 150 eura za četvrtu, petu i šestu. Uz poklon bonove najboljima, svim sudionici akcije podijeljene su pohvalnice, poklon paketi Plantela te knjige Zdravlje iz vlastitog vrta. U ovogodišnjoj akciji PGŽ i Novog lista “Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije“ sudjelovao je 11 ljubitelja prirode iz cijele županije.

To su redom Radojka Puhalović (Rijeka), Andreja Ujčić (Jurdani), Marija Stanković (Rijeka), Marija Pešić (Viškovo), Theodor de Canziani (Rijeka), Gordana Zorić (Ičići), Đurđica Kajtazi (Opatija), Ramo Čaušević (Rijeka), Dubravka Bunić (Cres), Vesna Paliska (Viškovo) i Alenka Matejčić Meandžija (Viškovo).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari