UZ PRIGODNI PROGRAM

Galerija | Proglašenjem pobjednika završen opatijski Festival kamelija

Festival kamelija završio je proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada za najljepše kamelije i likovne radove, uz prigodni program pod vodstvom Dražena Turine Šajete te u prisustvu zamjenice gradonačelnika Kristine Đukić.

Stručni žiri u sastavu Hermina Brajković, Darija Žmak Kunić i Ana Puž Kukuljan odabrao je najljepše kamelije u kategoriji cvijeta i grma.

U kategoriji cvijeta prvo mjesto osvojila je Mirjana Mendrila iz Rubeša, drugo mjesto Antonija Cvetković iz Opatije, a treće Čedna Hotzi Raffanelli iz Opatije.

U kategoriji grma prvo mjesto osvojila je Mira Shalabi iz Opatije, drugo mjesto Nikola Turina iz Opatije, a treće Mirjana Mendrila iz Rubeši.

Nagrađeni su i likovni radovi opatijskih osnovnoškolaca. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesto je osvojio Marc Brade iz 2. razreda PŠ Ičići – mentorica Marina Mavrinac Matulja, drugo mjesto Leona Galešev iz 4.c mentorica – Tatjana Bonazza Čekada, a treće Emili Kik iz 2. razreda PŠ Veprinac – mentorica Ljiljana Božićević.

U kategoriji od petog do osmog razreda prvo mjesto osvojio je Ante Fantov iz 5. b. – mentorica Vanja Kusturin Zukić, drugo mjesto Lana Popadić iz 7.a – mentorica Suzana Ravaršen i treće mjesto Karla Gašparuš iz 7.a mentorica Suzana Ravaršen.

Publika je birala najljepši „živi cvijet“ izložen na Izložbi kamelija, a najviše glasova dobio je cvijet Mojce Brubnjak, drugo je mjesto pripalo Mariji Popović, a treće mjesto prvonagrađenoj Mojci Brubnjak.

U programu su nastupili zbor Osnovne škole „R. K. Jeretov“ i Laura Ferlan iz Glazbene škole Lovran na harmonici, a članica Udruge ljubitelja kamelija i Društva hrvatskih književnika Rijeka Ivana Klovar čitala je stihove. Publika je imala priliku vidjeti i dame iz projekta Dolce Époque koje promoviraju kulturno-turističku povijest Opatije.

15. po redu festival kamelija održan je od 27. ožujka do 2. travnja, a ove godine su članovi Udruge ljubitelja kamelija obilježili 15 godina osnivanja i 5 godina članstva u ICS – International Camellia Society – Međunarodnoj udruzi ljubitelja kamelija.

U sklopu Festivala održano je niz predavanja te radionica za djecu i građane, izložba u Umjetničkom paviljonu Šporer uz zabavno-kulturni program te Dječji cvjetni korzo na kojem su mališani iz Dječjeg vrtića Opatija te njihovi gosti iz DV Matulji prošetali Opatijom i parkom te pokazali svoje maštovite kostime na temu kamelija i cvijeća koje su izradili uz pomoć svojih odgojiteljica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari