„PROHODAJTE“ JESEN! U subotu 16. rujna organizirana šetnja na relaciji Bivio – Preluk

Ponovno kreću organizirane šetnje riječkom okolicom uz Rijeka Outdoor

Nakon pokretanja projekta Rijeka Outdoor ovoga proljeća, u rujnu ponovno šećemo Rijekom i riječkom okolicom i otkrivamo njezine ljepote. Prva na rasporedu je šetnja Bivio – Preluk u subotu 16. rujna.

Okupljanje je u 9 sati na zadnjoj autobusnoj stanici linije 1, a za proći stazom koja vodi uz more dugačkom 2,5 km predviđa se da će biti potrebno oko 45 minuta. Preporuča se šetačima da ponesu prikladnu obuću (tenisice) i vodu.

Rijeka i Riječki prsten broje preko četrdeset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza. Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Projekt je u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke i Hrvatsko planinarsko društvo Učka Rijeka, a u rujnu se nude dvije organizirane šetnje – uz najavljenu rutu od Bivija do Preluka ove subote, 30. rujna na redu je ruta od Trsata preko Školjića do Lukobrana. Obje šetnje vodit će članovi PD HPD Učka Rijeka – predsjednik Matija Perić, Milan Katalinić i Ajša Ahel te Ilija Blatančić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari