ZAVRŠETAK APELA: Iz riječkog KBC-a i Crvenog križa zahvaljuju građanima – prikupljeno 545 doza krvi!

Foto: Ilustracija

Tijekom 4 dana apela za darivanje krvi prikupljeno je ukupno 545 doza krvi, od toga 315 doza u KBC-u Rijeka, a 230 doza kroz terenske akcije

U sklopu izvanrednog poziva velikoj obitelji darivatelja pristupilo je čak 112 novih davatelja (78 osoba u prostoru bolnice i 34 na terenskim akcijama).

Prenosimo priopćenje iz KBC-a Rijeka u cijelosti:

Zalihe krvi su u ovom trenutku zadovoljavajuće, a proces opskrbe za sve zdravstvene ustanove u 3 županije provodi se uobičajenim tijekom.

Ovim putem Crveni križ Rijeka i KBC-a Rijeka iskreno se zahvaljuju svim građanima, divnim ljudima koji su reagirali na apel i došli darivati krv.

Također, ovaj jedinstveni iskaz građanske solidarnosti ne bi se mogao provesti bez snažne podrške medija. Ponosni smo na redakcije i sve medijske djelatnike jer njihova pomoć nikada nije izostala.

Pozivamo građane da nastave darivati krv, posebno mlade ljude koji su to učinili ili će tek učiniti po prvi puta.”, stoji u objavijesti pristigloj iz riječkog KBC-a.

Sve informacije možete dobiti na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili putem besplatnog telefona za darivatelje krvi 0800 200 221.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari