IZLOŽBA JE U EXPORTU DI 20. LISTOPADA

Projektom ‘Forbidden Live’ Vedran Ružić spojio je glazbu i likovnu umjetnost

U Exportu na riječkoj Delti jučer je predstavljen umjetnički projekt Vedrana Ružića, kojim je ovaj liburnijski umjetnik povezo svoj slikarski i instalacijski rad s glazbenim te ih sinergički izveo pod zajedničkim nazivom “Forbidden Live” u obliku izložbe i koncerta.

Projekt je nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom.

U galeriji Exporta prikazana je serija vizualnih radova nastalih za vrijeme lockdowna koji je iskoristio za inspiraciju. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajskoj atmosferi „Arte Povere“.

Nakon otvorenja izložbe uslijedio je koncert temeljen na najnovijem albumu Vedran Ružić kvarteta “Forbidden Live”, koji je snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom postizolacijskom koncertu.

Kustos izložbe je Mladen Lučić, dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji: Hrvoje Gallerna na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Vedran Ružić na kontrabassu i bass gitari.

Izložba u Exportu ostaje otvorena do 20. listopada 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari