NE SKRIVA NEZADOVOLJSTVO

Župan Komadina o dolasku plutajućeg LNG broda na Kvarner: “Nisam sretan s ovim rješenjem”

Foto: Primorsko Goranska županija

U Rijeku je iz Šangaja stigao brod za prihvat i skladištenje prirodnog plina, LNG Croatia, najvažniji dio novog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju. 

Prije nego što stigne na konačno odredište, plutajuća jedinica vrijedna 160 milijuna eura danas kreće na dodatna ispitivanja u brodogradilište Viktor Lenac.

U javljanju za N1 televiziju župan Zlatko Komadina osvrnuo se dolazak plutajućeg LNG broda na Kvarner, naglasivši da je riječ o vatrogasnom rješenju koje ima puno propusta što se tiče sigurnosnog aspekta te, s druge strane, ekoloških problema – hlađenje mora i zagađivanje klorom.

„Papir sve trpi, ja nisam sretan s ovim rješenjem. Država je Europi osigurala dobavni pravac za plin, ali uz nezadovoljstvo lokalnog stanovništva. Ta dva velika broda nagrdit će i vizuru Krka, a tu je i pitanje kolizije s turizmom. Potrebna je energetska neovisnost Hrvatske, ali treba voditi računa i o lokalnoj i regionalnoj zajednici.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari