SMEĆE SE NE ODVOZI

Video | ANKETA Što Riječani misle o štrajku radnika Čistoće? Neki stavovi možda će vas iznenaditi!

Štrajk se nastavlja, smeće se gomila: Radnici Čistoće ne odustaju od svojih zahtjeva, ali su odvezli otpad oko bolnica, vrtića i škola. Više u video prilogu!

U Rijeci i okolici kontejneri i dalje puni. Smeće se nakuplja, a odvoza nema. Djelatnici Komunalnog društva Čistoća u štrajku su drugi dan.

Gradonačelnik Marko Filipović ponudio je povećanje netto plaće od 15%.

“Ono što je ponuđeno, mislim da je korektno i optimalno sada sa naše strane. Nastavit ćemo razogovore sutra jer se danas očigledno nisu odazvali na sastanak. Ne možemo pregovarati s nekim tko se ne odaziva na sastanke”, rekao je danas gradonačelnik Marko Filipović za Kanal Ri.

Ćenan Beljulji iz KD Čistoća poručuje: “Zahtjevi su povećanje 30% plaće neto. Jasno i glasno. Mi nemamo što pregovarati.”.

Gradonačelnik Marko Filipović kaže da mu taj zahtjev djeluje kao ultimatum:

“Ja sam čovjek koji je za dijalog i za razgovor i vjerujem da u jednoj konstruktivnoj raspravi i dijalogu možemo postići rješenje”, kaže gradonačelnik.

No unatoč štrajku naglasio je korektan potez radnika u štrajku:

”Drago mi je da su djelatnici Čistoće danas izašli na teren i barem interventno odradili odvoz otpada sa lokacija bolnica, vrtića i škola.”.

U odnosu na jučerašnji prvi dan štrajka, broj radnika koji je u obustavi rada danas se znatno povećao.

“Dobili smo podršku od djelatnika uprave Čistoće, dobili smo podršku od svih reciklažnih dvorišta i čistačica. Dobili smo maksimalnu podršku, po mojim informacijama oko 440 ljudi ne radi , što znači gotovo cijelo Komunalno društvo Čistoća više ne radi”, kaže Beljulji.

U reportaži Kanala Ri pogledajte što o štrajku kažu građani. Mišljenja su podijeljena!

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari