OVE NEDJELJE

Prometne informacije za vrijeme održavanja Međunarodne karnevalske povorke

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke 19.02.2023.u središtu grada zabranjuje se promet za sva vozila osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci. U pojedinim ulicama i na određenim parkiralištima zabranjuje se parkiranje, a javni prijevoz putnika organizira se sjevernim prometnim koridorom.

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke na području užeg centra grada uspostaviti će se zona zabrane prometa za sva vozila osim za vozila sudionika u karnevalskoj povorci. Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjeriti će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava Fašizma u smjeru zapad – istok, odnosno ulicama Školjić, I. Gorhovca, Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guardije u smjeru istok – zapad.

Na dan karnevala, u vremenu od 10:00 do 23:00 sata, zabraniti će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama:

  1. Ulica Riva
  2. Ulica Riva Boduli
  3. Ulica Ivana Zajca
  4. Ribarska ulica
  5. Ulica Fiumara
  6. Scarpina ulica
  7. Adamićeva ulica
  8. Jadranski trg
  9. Ciottina ulica i južni ogranaka Ulice Erazma Barčića
  10. Trpimirova ulica
  11. Zadarska ulica

U svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

Policijski će službenici do 11:30 sati propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva.

Ograničeni promet odvijat će se ulicama Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom.

Fizičko upravljanje prometom provest će putem policijskih službenika i službenika Prometnog redarstva.

U navedenom vremenu promet će se odvijati na slijedeći način:

  • promet vozila iz smjera zapada, na raskrižju Krešimirova – Manzonijeva preusmjeriti Manzonijevom ulicom i dalje na sjeverni koridor.
  • na Jadranskom trgu na raskrižju Ciottina – Erazma Barčića zabranjuje se ulazak vozila prema Trpimirovoj i Zadarskoj
  • na raskrižju ulica Erazma Barčića – Frana Kurelca i raskrižju ulica E. Barčića – Dolac, zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada prema Jadranskom trgu
  • na raskrižjima u ulicama Riva i Ivana Zajca te Adamićevoj, zabranjuje se ulazak/izlaz vozila u/iz Zanonove i Henckeove
  • na cesti D404, na raskrižju sa Cindrićevom ulicom zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada cestom D404 za sva vozila
  • na raskrižju ulica Ribarske i Matije Gupca zabranjuje se izlaz vozila iz Ulice Matije Gupca
  • na raskrižju Žrtava fašizma – Fiumara -Titov trg zabranjuje se skretanje svim vozilima iz Ulice Žrtava fašizma prema Fiumari odnosno centru kao i prema Titovom trgu. Dopušteni smjer kretanja je isključivo ravno prema Ulici Rade Šupića.

Međugradskim autobusima čije je odredište autobusni kolodvor Žabica, dozvolit će se ograničeno prometovanje, odnosno vožnja Krešimirovom ulicom do autobusnog kolodvora

Dostavnim vozilima Hrvatske pošte također će se dozvoliti ograničeno prometovanje, odnosno vožnja do Trga Žabica i dalje do skladišta “Pod voltom”.

Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravati će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje do raskrižja državne ceste D404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica

 U vrijeme zabrane prometa taksi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taxi stajalištu na Jelačićevom Trgu, taxi stajalištu na Putničkom terminalu i taxi stajalištu na Žabici te će u to vrijeme predmetna taxi stajališta biti van funkcije.

U vrijeme zabrane prometa Ulicom Riva, taksi stajalište iz ulice Riva privremeno će se premjestiti u Ulicu Ivana Pavla II.

ORGANIZIRANJE JAVNOG GRADSKOG, PRIGRADSKOG I MEĐUGRADSKOG PRIJEVOZA PUTNIKA

Autobusi koji dolaze iz smjera Kostrene, Drage i Grobnika usmjeravaju se na Titovom trgu preko sjevernog mosta, duž ulica Školjić, Ivana Grohovca do Ulice Žrtava fašizma te dalje istočnim krakom Ulice Žrtava fašizma, Ulicom Rade Šupića, Šetalištem Andrije Kačića Miošića do D404. Kretanje će nastaviti cestom D404 u smjeru zapada i dalje Cindrićevom ulicom do terminala prigradskog prometa Delta.

U odlasku s autobusnog terminala „Delta“, autobusi će se kretati redovnim trasama kretanja.

Autobusi koji dolaze iz smjera Opatije i Zameta skreću na raskrižju Krešimirove ulice i Manzonijeve ulice u Manzonijevu te nastavljaju prometovanje zajedničkom trasom koju koriste i autobusi koji dolaze iz pravca Pehlina i Drenove (F. la Guardije, Pomerio, Žrtava fašizma) do raskrižja Fiumara – Žrtava fašizma, gdje nastavljaju vožnju ravno preko mosta te duž ulica Rade Šupića, Šetalištem Andrije Kačića Miošića do ceste D404. Kretanje će nastaviti cestom D404 u smjeru zapada te dalje Cindrićevom ulicom do terminala prigradskog prometa Delta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari